Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ακτοπλοία: Συνεχίζονται οι διακομματικές ζυμώσεις

Συνεδρίαση, σήμερα το απόγευμα, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην ακτή Βασιλειάδη η Διακομματική Επιτροπή με θέμα την εξεύρεση λύσεων για την ακτοπλοία η οποία κινδυνεύει με πτώχευση.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ.Άδωνι Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε η κα.Κ.Μπατζελή και την ΝΔ ο κ.Γ.Πλακιωτάκης.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός κ.Α.Γεωργιάδης μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε τα εξής:

«Συνεχίζουμε και τα τρία κόμματα τη συζήτηση για το τι πρέπει να κάνουμε, άμεσα στην ακτοπλοΐα – ακούσαμε σήμερα και τις απόψεις του συνδέσμου των ακτοπλόων, και θα συνεχίσουμε για τις οριστικές μας αποφάσεις την Παρασκευή, όπου θα καλέσουμε να ακούσουμε και την ΠΝΟ ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη.

Το θέμα της ακτοπλοΐας μας καίει και γι αυτό θέλω να ευχαριστήσω και τους δυο συναδέλφους που έχουν έρθει με προτάσεις, με βαθιά μελέτη και νομίζω σ’ αυτή την περίπτωση το κράτος μας δείχνει ότι τα κόμματα μπορούμε να συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά και να μην αφήνουμε τα προβλήματα να χρονίζουν.

Θα έχουμε ανακοινώσεις σύντομα. Ο,τι είναι να γίνει, θα γίνει με συμφωνία και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Άρα, θα έχουμε τελικές ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση».
----------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
----------------------------