Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Με συλλαλητήρια έξω από καταστήματα του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Με κινητοποιήσεις έξω από υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ σε πολλές περιφέρειες της χώρας ξεκίνησαν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες. Σύμφωνα με όσα έχει κάνει γνωστά η Πανελλήνια Αγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) οι κινητοποιήσεις αυτές έρχονται ως απάντηση στις αυξήσεις που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση, στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και των άλλων υποχρεώσεων που καταβάλλουν. Ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με τον κ. Ρίζο Μαρούδα, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Αγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), ο οποίος μας δήλωσε:

«Σήμερα έχουμε συγκέντρωση στο κτήριο του ΕΛΓΑ Λάρισας και μετά θα πάμε και στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις γίνονται σχεδόν σε κάθε περιφέρεια της χώρας όπως στην Βέροια, την Αχαΐα, την Αρκαδία, τα Χανιά κ.α. Την Τρίτη 24/1 θα γίνει αντίστοιχη κινητοποίηση και στην Αλεξανδρούπολη».

Και προσθέτει: «Από εκεί και πέρα θα κάνουμε κάποιες κινητοποιήσεις για το θέμα της ΔΕΗ μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου θα πάμε σε υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας αλλά και τον ΟΓΑ για να διαμαρτυρηθούμε για την αύξηση των ασφαλίστρων. Παράλληλα, θα γίνονται και συλλαλητήρια με τρακτέρ. Ήδη έχει αποφασιστεί για τις 26 του μήνα στην Αγιά στην Λάρισα, στις 30 του μήνα στα Τρίκαλα και από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Επίσης στις 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα. Στις 4 Φεβρουάριου θα πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη συγκέντρωση και πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Διεθνής Έκθεση Agrotica. Σκοπός μας είναι να συνεχίζουμε και το επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις γιατί τα προβλήματα έχουν οξυνθεί. Δικός μας στόχος είναι να συσπειρώσουμε τους αγρότες για μια μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση μετά την Agrotica.

Το πρόγραμμα

Υπενθυμίζουμε ότι για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση), ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), σχεδιάζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλες τις πόλεις της χώρας μας. Στις 27 Ιανουαρίου, πρόκειται να γίνουν κινητοποιήσεις στα γραφεία των Περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας. Δυο ημέρες μετά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, θα γίνει κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά.
----------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
----------------------------