Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ "ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κκ. ΕΥΣΤΑΘΙΟ

Στο Γηροκομείο ( Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης) Άγ. Αθανάσιος, ανήμερα των Θεοφανείων και φέτος, στις 4.00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην αίθουσα εκδηλώσεων, με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτης μας κκ. Ευστάθιου, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος, και του Διευθυντού παπά Παναγιώτη Αρώνη, παρουσία των Βουλευτών Λακωνίας Αθανάσιου Δαβάκη και Γρηγόρη Αποστολάκου, της Αντιπεριφερειάρχη Αδαμαντίας Τζανετέα, του Δημάρχου Ηρακλή Τρειχίλη, των Αντιδημάρχων της περιοχής μας, μελών του Δ.Σ., του πολιτευτή κ. Μ. Αντωνάκου, του κ. Πουλοκέφαλου Προέδρου του περιφερειακού Συμβουλίου, αντιπροσώπων των Αστυνομικών – Λιμενικών – Δασικών αρχών, των Συλλόγων της περιοχής μας και φυσικά των ιερέων των Βατίκων.





Το Ίδρυμα λειτουργεί επί 15 συναπτά έτη και στόχοι του είναι, η ενδυνάμωση της ψυχής των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας μέσο της φροντίδας, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής. Αλλά προπάντων κύριο μέλημά του είναι να νιώθουν οι άνθρωποι αυτοί ότι ανήκουν σε μια μεγάλη οικογένεια που τους σέβεται και τους προσφέρει μια ανιδιοτελή αγάπη.



Ένα πραγματικό καταφύγιο που δεν αποτελεί μόνο το φάρο της Ορθοδοξίας και Πνευματικό κέντρο αλλά προσφέρει πραγματικά κοινωνικό έργο αγγίζοντας την ευαίσθητη χορδή.




« Γέμισαν» με χαρά, πληρότητα και αγάπη οι ψυχές των δικών μας ανθρώπων, για μια ακόμη φορά, όταν τα παιδιά της Φιλαρμονικής της Κωμόπολης μας, τους παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα – πρωτοχρονιάτικα τραγούδια υπό την καθοδήγηση της δασκάλα τους Φανής Φερδιανάκη απολαμβάνοντας το και πλήθους κόσμου που παρά τις κακές καιρικές συνθήκες παρευρέθηκε σε αυτή και «γέμισε» ασφυκτικά αλλά ευχάριστα την αίθουσα!



 Ο Μητροπολίτης μας κατά το λόγο του, μίλησε πατρικά, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους μας και πάνω από όλα υγεία, η οποία να είναι και καθοδηγητής της ψυχικής μας και με πολύ μεράκι και ζήλο να συνεχίσουμε την προσφορά μας προς αυτούς που αποτελούν τις ρίζες μας μεγεθύνοντας όσο γίνεται περισσότερο τις στιγμές πραγματικής αγάπης!!!
---------------------------------------------
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ
---------------------------------------------