Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΛΑΚΩΝΙΑΣ & ΚΥΘΗΡΩΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΠΡΟΣ:peiratikoi@yahoo.gr - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
4:22 μ.μ. Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΤΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ!!!

"Εξαιτίας της έλλειψης αστυνόμευσης στην περιοχή της Μάνης, πρόσφατα κατασκευάστηκε στην περιοχή του Διρού μια παράνομη ξύλινη αποβάθρα... προφανώς για να γίνονται παράνομες εκφορτώσεις".

Κι αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές και σοβαρές συνέπειες της έλλειψης μέσων αλλά και της εξαντλητικής μείωσης του λιμενικού προσωπικού στη Μεσσηνία, τη Λακωνία και τα Κύθηρα, μετά τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις - όπως λέει ο πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, Σαράντος Καμβύσης.

Μιλώντας στην Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"της Μεσσηνίας, ο κ. Καμβύσης κάνει ξεκάθαρα λόγο για συνθήκες υπερεργασίας των λιμενικών σε πολλές περιπτώσεις, ενώ τονίζει ότι χάρη στο φιλότιμο και τον... οβολό τους γίνονται ακόμα περιπολίες, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ακόμα και με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα.

Σε αρκετές υπηρεσίες της Νοτίου Πελοποννήσου οι λιμενικοί έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχών τους, όπως επισημαίνει ο ίδιος.

Για παράδειγμα στη Νεάπολη με ακτογραμμή 150 χλμ. υπηρετούν 17 άτομα, τα 6 από τα οποία επανδρώνουν το σκάφος του Λιμενικού που επιχειρεί καθημερινά.

Στο Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας, το σύνολο του προσωπικού μαζί με τον προϊστάμενο ανέρχεται σε… 4 άτομα.

Γενικότερα, πέραν των προβλημάτων στην κάθε υπηρεσία, όλοι οι λιμενικοί της εν λόγω περιφέρειας αντιμετωπίζουν κι άλλα σοβαρά προβλήματα, καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2011 δεν τους χορηγούνται επί πιστώσει φάρμακα.

Ετσι, αναγκάζονται να πληρώνουν τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς λόγω συσσωρευμένων οφειλών του Αρχηγείου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Ενωση, σύμφωνα με τον κ. Καμβύση, επικροτεί την ένταξη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μαζί με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Ετσι, ο πρόεδρος της Ενωσης αντικρούει τα επιχειρήματα των Ελλήνων Εφοπλιστών για επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας με ενταγμένο εκεί και το Λιμενικό Σώμα, "ως μια ενέργεια αναχρονισμού που αντιτίθεται στις τομές που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία".
------------------------------------------
Πηγή: peiratikoreportaz.blogspot.com
------------------------------------------