Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Η ΟΝΤΙΝ, η ΟΝΤΕΤ και άλλες ΙΣΤΟΡΙΕΣ (όχι επιστημονικής φαντασίας)

Δεν είναι κρυφό ότι η Λακωνία και ειδικότερα ο Δήμος Μονεμβασίας προορίζεται για "μεγάλα" πράγματα.

...Κατ' αρχάς, θα φιλοξενήσει την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης Πελοποννήσου, με 65 πυλώνες υψηλής τάσης και 16 ιστούς. Έτσι, για να έχουμε και κάτι ωραίον να κοιτάμε, διότι όλες αυτές οι παλιόπετρες στη Μονεμβάσια και στα πέριξ, ε, σε μπουκώνουν λίγο όσο να 'ναι.


Κατά δεύτερον, η ανάπτυξις του τόπου θα συνεχιστεί με τον αγωγό φυσικού αερίου East Med, που θα μας φέρνει το φυσικό αέριο κατευθείαν από το Ισραήλ και την Κύπρο και, όπως βλέπουμε στη φωτό 2, βγαίνει κι αυτός καρσί στον Καβομαλιά. Καθότι, σου λέει, τι ρόλο βαρεί αυτό το ακρωτήρι τόσους αιώνες τώρα. Να κάνει κι αυτό κάτι χρήσιμον για την ανθρωπότητα και το μέλλον του πλανήτη.

Και, κατά τα φαινόμενα, οι χαρές τρίτωσαν! Καθότι κατά τη Νεάπολη εθεάθη το βυθομετρικό σκάφος ODIN (φωτό 1), το οποίο κάνει τις βυθομετρήσεις για το φιλόδοξο σχέδιο EuroAsia Interconnector! Που τι είναι αυτό; Είναι το καλώδιο που θα μεταφέρει ηλεκτρικό ρεύμα από το Ισραήλ (έλα, Παναγία μου...) εις τας Ευρώπας! Καθότι, κατά τας Γραφάς, λέει, ΠΡΕΠΕΙ να αγοράζουμε το ρεύμα του Ισραήλ, αλλιώς θα ρίξει φωτιά ο Θεός να μας κάψει.


...Οπότε: όπως το κόβω, το μόνο που μένει είναι να ξυπνήσουμε μια ωραία πρωϊα και να μάθουμε ότι ο Λακωνικός Κόλπος πουλήθηκε για πετρελαϊκό οικόπεδο σε καμία Exxon Mobil. Γιατί; Καλύτερο είναι το Ιόνιο κι η Κρήτη; Έλα, Παναγία μου!... (δις).

...Άντε, και εις άλλα με υγεία και -προπάντων- περιβαλλοντική ευαισθησία!
---------------------------
Καλλιόπη Λιβανού
---------------------------