Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Γυμνάσιο Κυθήρων-Γιορτή Σημαίας 2017

Κάθε χρόνο την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου γίνεται η γιορτή της Σημαίας. Σχολική γιορτή κατά την οποία παραδίδεται η Σημαία στο σημαιοφόρο του σχολείου, μαθητή ή μαθήτρια της Γ' τάξης που αρίστευσε κατά το προηγούμενο σχολικό έτος και στους παραστάτες τους αριστεύσαντες από τις τρεις τάξεις του σχολείου. ( Ο μαθητής που εκπροσωπεί την Α' τάξη ορίζεται μετά από κλήρωση ανάμεσα στους μαθητές που αποφοίτησαν από το Δημοτικό με βαθμό άριστα 10.) 

Παράλληλα γίνονται από τους μαθητές διάφορες παρουσιάσεις με ποιήματα, πεζά κείμενα, βίντεο και θεατρικά δρώμενα ώστε να γίνει κατανοητή η σημασία της ημέρας. Στα περισσότερα σχολεία της χώρας μας σε αυτήν την εκδήλωση δίνονται τα αριστεία και τα βραβεία προόδου στους μαθητές που αρίστευσαν και πρώτευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.






Στα Κύθηρα εδώ και αρκετά χρόνια αυτό συνηθίζεται να γίνεται ανήμερα της εορτής της 28ης Οκτωβρίου στην Πλατεία της Χώρας. Τη γιορτή επιμελήθηκε ο φιλόλογος καθηγητής ειδικής αγωγής Βασίλης Λυμπέρης με τη βοήθεια του θεολόγου μας Γιώργου Λουράντου.

Τη χορωδία δίδαξε ο καθηγητής μουσικής Μανώλης Στάθης. 






Μια όμορφη και περιεκτική γιορτή την οποία οι μαθητές παρακολούθησαν με την αρμόζουσα ευπρέπεια και προσοχή.

Μπράβο σε όλους.
-------------------------
Σταυρούλα Φατσέα
-------------------------