Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΠΟ                                                                                         30/10/2017
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου  εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στo Αγκίστρι και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του νησιού.


Στον χαιρετισμό του ο  κ. Χατζηπέρος τόνισε ότι «πριν από 77 χρόνια ο ελληνικός λαός είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ στον απρόκλητο φασιστή εισβολέα στην χώρα μας. Σήμερα λοιπόν τιμούμε όλους αυτούς που έδωσαν το αίμα τους και την ζωή τους στον βωμό της Εθνικής Ανεξαρτησίας, Κυριαρχίας και Αξιοπρέπειας.

Με πενιχρά μέσα αλλά με την ακατάβλητη Ελληνική ψυχή κατάφεραν να νικήσουν έναν πολύ πιο οργανωμένο και εξοπλισμένο στρατό, ο οποίος επιχειρούσε ένα Άδικο εγχείρημα. Οι αγωνιστές αυτοί, τους οποίους τιμούμε σήμερα, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και φωτεινό φάρο που καθοδηγεί τα βήματά μας. Το έπος του ’40-41 στέλνει ένα καθοριστικό μήνυμα ότι «οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να κάνουν θαύματα». Αυτό έχει αποδείξει η Ιστορία του Έθνους και του Λαού μας. Αιωνία τους η μνήμη».

Κατά την παραμονή του στο νησί  συναντήθηκε με το Δήμαρχο Γιάννη Αθανασίου όπου αναφέρθηκαν διεξοδικά στα έργα που αφορούν στο Αγκίστρι, όπως το έργο της ανακατασκευής και επέκτασης του λιμανιού, της ανάπλασης της πλατείας του Μετοχίου και εκείνου του σχολείου, καθώς και της δημιουργίας ΜΑΡΙΝΑΣ, απαραίτητο έργο για την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής. 

Συνάντησε επίσης, τους δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους και συνομίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  Το σοβαρότερο πρόβλημα του νησιού είναι η έλλειψη μόνιμου γιατρού ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψήφιους γιατρούς δεδομένου ότι ο Δήμος παραχωρεί κατάλυμα. Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι εντός των ημερών θα έχει κλείσει και αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. 

Την Κυριακή ο κ. Χατζηπέρος μετέβη στο νησί της Αίγινας όπου μαζί με το Δήμαρχο Δημήτριο Μούρτζη και τον Αντιδήμαρχο Άγη Μαρμαρινό επισκέφτηκαν τα εκτελούμενα έργα και εξέτασαν τα υφιστάμενα προβλήματα στο νησί.