Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Μονεμβασίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Δήμο Μονεμβασίας.

Δημοτική Ενότητα Μονεμβασίας

 Στην ιστορική Μονεμβασία, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας, εψάλλη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ελκομένου Χριστού και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Μονεμβασίας κα Ματίνα Τζερεφού. Στη συνέχεια στη πλατεία Κανόνι εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Δ.Ε. Μονεμβασίας.


 

 

 

  

  

  

  

  

 

Δημοτική Ενότητα Μολάων


Στους Μολάους, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μολάων, εψάλλη δοξολογία στο Καθεδρικό Ναό «Γεννήσεως του Χριστού», ενώ το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Χρυσούλα Κόϊκα, Φιλόλογος του Γυμνασίου Μολάων. Στη συνεχεία έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στο Ηρώο Πεσόντων στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού. Ακολούθησε παρέλαση της Φιλαρμονικής, μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου, ΕΠΑ.Λ., Γενικού Λυκείου και τμήματος του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Οι Μύλοι».

 

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Στα Πάκια έγινε τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνου. 

 

 

Δημοτική Ενότητα Βοιών


Στη Νεάπολη, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Βοιών, εψάλλη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και εν συνεχεία έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων. Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου.

 

  

  

  

  

  

 

Δημοτική Ενότητα Ασωπού
Στα Παπαδιάνικα, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ασωπού, εψάλλη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και εν συνεχεία έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του μνημείου των Ηρώων, ενώ το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Μαρία Αγαθοκλέους, Γυμνασιάρχης Παπαδιανίκων. Ακολούθησε παρέλαση μαθητών του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου.

Δημοτική Ενότητα Ζάρακα
Στη Ρειχέα, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ζάρακα, εψάλλη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής και εν συνεχεία έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων. Ακολούθησε παρέλαση μαθητών του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου, ενώ η εορτή έκλεισε με τον πανηγυρικό της ημέρας και τη σχολική εορτή.

Στο Κυπαρίσσι εψάλλη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος και ακολούθησε παρέλαση μαθητών.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: monemvasianews.gr -Φωτό: Χρήστος Κουλούρης, Μιχάλης Καρούνης, Αρετή Μπιλλίνη
-------------------------------------------------------------------------------------------