Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ                                    27/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πλοίο ΙΟΝΙΣ δρομολογείται στην γραμμή Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα

Επιτέλους τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα θα συνδεθούν με τον Πειραιά και το Καστέλι μετά από περίπου 6 μήνες. 

Οι απώλειες για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες αλλά και η ταλαιπωρία για τους επισκέπτες ήταν μεγάλες όσον αφορά στα πιο απομακρυσμένα νησιά της Π.Ε. Νήσων Αττικής.

Στο δρόμο μας βρέθηκε η εταιρεία ΑΒΛΕΜΩΝΑΣ ΝΕ, η οποία μέχρι τώρα εξυπηρετεί τα νησιά από τη Νεάπολη και με την τολμηρή αγορά και προσφορά τους με το πλοίο «ΙΟΝΙΣ», αυτό θα γίνεται και από τον Πειραιά και το Καστέλι. Η εταιρεία των κ.κ. Τουρλουμούση και Τσαϊλά, έχει δείξει πολύ θετικά δείγματα γραφής, αγαπάει τα νησιά κι είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που θα συνεχίσει και θα επεκτείνει αυτό το τόσο απαραίτητο μεταφορικό έργο.


Στη μικρή τελετή που έγινε χθες το βράδυ στο πλοίο, με την παρουσία πλήθους Κυθηρίων και Αντικυθηρίων, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου. Ευχήθηκε καλές δουλειές, να είναι καλοτάξιδο το πλοίο και ο Άγιος των θαλασσών Νικόλαος να είναι πάντα στην πλώρη του.

Το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «ΙΟΝΙΣ» θα πραγματοποιήσει το πρώτο του δρομολόγιο από Πειραιά για τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και το Καστέλι Κισσάμου σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, στις 2 μετά το μεσημέρι.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ήταν από την αρχή παρόντες σε αυτή την προσπάθεια. Αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΜΠΡΑΒΟ σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την ΕΥΤΥΧΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ.