Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Απόψε (24/10) έγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης ο αναμενόμενος απολογισμός τριετίας της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.
Μέσα την τριετία αυτή, ο Δήμος μας και η Περιφέρεια συνεργάζονται στενότατα. Η συνεργασία αυτή γίνεται χωρίς κομματικές ή παραταξιακές παρωπίδες καθώς η κομματική και ιδεολογική ταυτότητα καθενός δεν μπορεί να στέκεται εμπόδιο στην πρόοδο και ανάπτυξη ενός τόπου. Είμαστε πρώτα αυτοδιοικητικοί και έπειτα ο,τιδήποτε άλλο. 

  
Από τη συνεργασία αυτή το νησί μας ωφελείται με μεγάλα αναπτυξιακά έργα άνω των 22 εκατομμυρίων Ευρώ! Τόσα πολλά έργα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα μόλις τριών ετών δεν έχουν χρηματοδοτηθεί ποτέ ξανά στο νησί μας. Αυτό είναι επιτυχία και η παράταξή μας είναι περήφανη για αυτό γιατί εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά!

Την ερχόμενη εβδομάδα παραλαμβάνουμε τη μελέτη για το νέο γεφύρι στο Μάκρωνα που θα δημοπρατηθεί στους επόμενους μήνες από την Περιφέρεια με 1.800.000€, ένα σημαντικό έργο για την Τ.Κ. Μητάτων, την Παλαιόπολη και τον Αβλέμωνα που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή απέρριψε πριν λίγα χρόνια. 

Παραλαμβάνουμε επίσης τη μελέτη για την αναβάθμιση της δημοτικής μας οδοποιίας κόστους 2.475.000€ που θα δημοπρατηθεί μέχρι το Πάσχα και περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση των δρόμων προς Μελιδόνι, Διακοπουλιάνικα-Προγκί-Άγ. Ιωάννης Γερακαρίου, Αγ.Πελαγία-Αγ.Αναστασία και Κακή Λαγκάδα. Για τους δρόμους αυτούς η τεχνική υπηρεσία του Δήμου έλαβε όλες τις αδειοδοτήσεις και εργάστηκε με απόλυτο τεχνοκρατισμό για να φτάσουμε σήμερα ένα βήμα πριν την προγραμματική σύμβαση και τη δημοπράτηση του έργου. 

Σε λίγες ημέρες υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο της Μελέτης Σκοπιμότητας για την επέκταση του διαδρόμου στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης", ένα σοβαρό αναπτυξιακό έργο για το νησί ξεκινάει με τη μελέτη σκοπιμότητας για την οποία η γραφειοκρατία ήταν τεράστια. 

Η ανάπλαση της Πλατείας Φρατσίων (243.000€) δημοπρατήθηκε τον Αύγουστο και η σύμβαση υπογράφεται εντός του έτους. 

Προγραμματίζουμε άμεσα τη δημοπράτηση του έργου τηλεδιαχείρισης και τηλεδιοίκησης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου μας που χρηματοδοτείται με 2.000.000€ από το ΠΕΠ Αττικής.
Το νέο γήπεδο στο Μανιτοχώρι θα δημοπρατηθεί επίσης εντός των επομένων μηνών καθώς η Προγραμματική Σύμβαση υπογράφεται μέσα στο 2017 (510.000€). 

Το μεγάλο έργο της διαχείρισης απορριμμάτων Κυθήρων και Αντικυθήρων με δαπάνη 7.650.000€ προχωρά ταχύτατα και λύνει το ζήτημα της καθαριότητας στο νησί για τα επόμενα 40 χρόνια!

Μέσα στους επόμενους μήνες δημοπρατούμε και το μεγάλο έργο του νέου Δικτύου Ύδρευσης στην Αγ. Πελαγία δαπάνης 3.100.000€ για το οποίο έχουμε ήδη υπογράψει την Προγραμματική Σύμβαση.
Και προχωράνε και τα υπόλοιπα έργα που το κάθε ένα απαιτεί αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις που σταδιακά λαμβάνουμε, άλλοτε εύκολα και άλλοτε πολύ δύσκολα: Φρεάτιο Βοθρολυμμάτων στον ΒΙΟΚΑ Καψαλίου (200.000€), Δρόμος Μόρμορη (500.000€), Περιφερειακός Δρόμος Αντικυθήρων (285.000€), Αφαλατώσεις Αγ. Πελαγίας και Διακοφτίου (1.300.000€), Ανάπλαση Τοιχίου Τελωνείου Αγ. Πελαγίας (100.000€), Νέος Παιδικός Σταθμός στα Λογοθετιάνικα (300.000€), Μνημείο Σφουγγαράδων στα Αντικύθηρα (75.000€), Μελέτες Λιμενικών Έργων (56.000€), Προμελέτη ΒΙΟΚΑ Αγ. Πελαγίας (30.000€) κ.λπ.

Οι μελέτες πολλών από τα παραπάνω έργα ξεκίνησαν επί Δημαρχίας Αρτεμίου Καλλίγερου, έμειναν επί πολλά χρόνια αναξιοποίητες (π.χ. γήπεδο Μανιτοχωρίου, Δίκτυο Ύδρευσης Αγ. Πελαγίας, αναπλάσεις οικισμών κ.λπ.) και με τη νέα Δημοτική Αρχή επικαιροποιήθηκαν και χρηματοδοτούνται. 

Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μας με την Περιφερειακή Αρχή, παρά το γεγονός ότι οι ιδεολογικές μας βάσεις μπορεί να μην συμπίπτουν, όμως ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΙΧΗ. Και δημόσια θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφερειάρχη κα. Ρένα Δούρου που επισκέπτεται σταθερά μία φορά το χρόνο τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, τα ακρότατα σημεία της Περιφέρειάς της. Τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο και όλους τους συνεργάτες τους (αιρετούς και υπηρεσιακούς) και ιδιαίτερα το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων για την υποστήριξη όλων των αιτημάτων του Δήμου μας και για τη μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία που είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα!
------------------------------------------------------------
 Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα
------------------------------------------------------------