Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Πολύκροτη υπόθεση 2002 υπαλλήλων Δ. Αγ. Δημητρίου: Δικαίωση από το ΕΣ

Δικαίωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το VII Τμήμα [απόφαση (1456/2017)] για τους υπαλλήλους του Δήμου Αγίου Δημητρίου, που κατηγορήθηκαν μετά από ανώνυμη καταγγελία ότι, παρανόμως έλαβαν υπερωρίες, κατά την πολύκροτη υπόθεση του 2002, που απασχόλησε μεγάλο μέρος του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του epoli.gr. 


Σε συνέχεια της απόφασης αυτής, και μετά την πολυετή δικαστική διαδικασία, αλλά κυρίως των συνεπειών των όσων ακολούθησαν αυτής, σε ηθικό, κοινωνικό επίπεδο των εν λόγω υπαλλήλων (κάποιοι εκ των οποίων δεν βρίσκονται πια εν ζωή), με τα ονόματά τους και τα ποσά που έλαβαν κατά την εργασία τους ακόμη και να δημοσιεύονται σε ΜΜΕ, το Σωματείο των Εργαζομένων, με ανακοίνωσή του, ζητά την ηθική και πραγματική αποκατάστασή τους, τόσο απ’ όσους δημοσιοποίησαν τα στοιχεία αυτά και όσους έκαναν λόγο για παρανόμως καταβληθέντα ποσά με αναφορές τους στο θέμα, όσο και από τη Δημοτική Αρχή, υπερθεματίζοντας στο πως, επόμενος “στόχος” του είναι να αναζητηθεί ο ανώνυμος καταγγέλλων. «…Η προσπάθεια μας τώρα επικεντρώνεται ώστε να αποκαλυφθούν οι Συκοφάντες και να πληρώσουν όλα τα δικαστικά έξοδα. Είναι για εμάς ηθική υποχρέωση να πληρώσουν οι ψεύτες που μας ταλαιπώρησαν. Θα βρούμε τον ψεύτη και θα τον αποκαλύψουμε και να είναι σίγουρος ότι θα πληρώσει....», υπογράφει... ο πρόεδρος, Χριστόδουλος Ευθυμίου.

Η υπόθεση
Μετά από ανώνυμη καταγγελία στο Ελεγκτικό Συνέδριο, περί παρανόμως καταβληθέντων υπερωριών σε εργαζομένους του Δήμου Αγίου Δημητρίου, διενεργήθηκε διαχειριστικός έλεγχος για το έτος 2002.
Σε συνέχεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι, έχουν καταβληθεί υπερωρίες σε υπάλληλους κατόπιν σχετικών εγκριτικών αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων, χωρίς να αναφέρονται οι εξαιρετικά ή απρόβλεπτες ή έκτακτες ανάγκες.

Ακολούθως εκδόθηκε η Απόφαση 37/29.10.2013 Επιτρόπου της 6ης Υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που καταλόγιζε τα ποσά στους εν λόγω υπάλληλους και τους κληρονόμους τους.
Στη συνέχεια, το 2014, ασκήθηκε έφεση από τους εργαζομένους, αλλά και αιρετούς του Δήμου (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι), κατά της παραπάνω απόφασης – καταλογιστικής πράξης, ζητώντας την ακύρωσής της, επικαλούμενοι τόσο πραγματική, δικαιολογημένη εργασία, όσο και νομιμοποίησης αυτής, βάσει της διάταξης του άρθρου 26, παρ. 1, του Ν. 3274/2004, όπως ερμηνεύθηκε από το άρθρο 29, παρ. 8, του Ν. 3448/2006, με το Τμήμα VII του Ε. Σ. να συνεδριάζει τη 14η Φεβρουαρίου 2017, να δέχεται την έφεση και να ακυρώνει τον καταλογισμό της Επιτρόπου. Επίσης, να απαλλάσσει το Ελληνικό Δημόσιο και το Δήμο Αγίου Δημητρίου από τα δικαστικά έξοδα και να επιστρέφει τα παράβολα σε όσους είχαν καταθέσει την έφεση.

Η ανακοίνωση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων
«Το ελεγκτικό συνέδριο έβγαλε επιτέλους απόφαση ότι οι υπερωρίες που κατέβαλε ο Δημος Αγίου Δημητρίου το 2002, νομίμως καταβλήθηκαν
Όσοι παρουσίαζαν, το όλο θέμα ως μεγάλο Σκάνδαλο, με πρωτοσέλιδο , με τηλεοπτικές εκπομπές κτλ, λαλίστατοι δημοσιογράφοι και οι καλεσμένοι τους ωφελούν, να δημοσιεύσουν την απόφαση και να ζητήσουν συγγνώμη από όλους όσους άδικα κατηγόρησαν.
Να ζητήσουν συγγνώμη από τις οικογένειες μας, από τους συναδέλφους μας που δεν είναι πια στη ζωή, από τις υπηρεσίες και τους εργαζομένους που έβαζαν υπογραφές και όλους όσους κλήθηκαν να μαζέψουν όλα τα στοιχεία.

Να ζητήσουν συγγνώμη ΔΗΜΟΣΙΑ ώστε να αποκαταστήσουν τα ονόματα μας στο κοινωνικό και εργασιακό περίγυρο μας.
Να δημοσιεύσουν την απόφαση γράφοντας: ΑΘΩΟΙ οι Υπάλληλοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου.
Επίσης αυτός που έκανε τη συγκεκριμένη "καταγγελία" ωφελεί να βγει και να ζητήσει συγγνώμη και όχι να κρύβεται πίσω από την ανωνυμία.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή:
1) Να δημοσιεύσει την απόφαση και να εκδώσει Δελτίο Τυπου προς αποκατάσταση της αλήθειας.
2) Να ανακοινώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση.
3) Να πράξει όλα τα νόμιμα ώστε να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα αυτός που έκανε τη "καταγγελία" !
Η προσπάθεια μας τώρα επικεντρώνεται ώστε να αποκαλυφθούν οι Συκοφάντες και να πληρώσουν όλα τα δικαστικά έξοδα.
Είναι για εμάς ηθική υποχρέωση να πληρώσουν οι ψεύτες που μας ταλαιπώρησαν.
Θα βρούμε τον ψεύτη και θα τον αποκαλύψουμε και να είναι σίγουρος ότι θα πληρώσει....

Ο Πρόεδρος
Ευθυμίου Χριστόδουλος»

Η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
 

 
-----------------------------------
Πηγή:  epoli.gr
-----------------------------------