Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ν. Βούτσης: «Εξετάζουμε παράταση της ρύθμισης των "100 δόσεων"»

Ανοιχτό "άφησε" το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση για την ρύθμιση οφειλών σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Εφορίες και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στο «Πρωινό ΑΝΤ1».

Ο κ. Βούτσης είπε ότι, επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία για ένταξη στην ρύθμιση των "100 δόσεων", η οποίας όπως είπε, έχει αποδώσει σημαντικά έσοδα, τόσο για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς ήδη έχουν εισπραχθεί πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ από το πολλαπλάσιο ποσό που έχει τεθεί σε διακανονισμό, όσο και σε Εφορίες και Δήμους από τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Επισημαίνεται ότι, η αν. Υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, έχει δηλώσει πως, δεν θα δοθεί νέα παράταση - η πρώτη προθεσμία της ρύθμισης "εξέπνευσε" στις 26 Μαΐου - απειλώντας, μάλιστα, με αυστηρά πρόστιμα όσους μεγαλοοφειλέτες δεν εντάχθηκαν στις "100 δόσεις".

Τέλος, αντίθετοι σε μία νέα παράταση αναμένεται να είναι και οι πιστωτές μας, οι οποίοι εξ αρχής είχαν διαφωνήσει με τη ρύθμιση των "100 δόσεων" και με το τελευταίο κείμενο συμφωνίας τους, μάλιστα, να κάνει λόγο για «αποκλεισμό μονομερών ενεργειών».
--------------------------
Πηγή: Ant1
--------------------------