Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Σχόλια Σελίδας σχετικά με το Δ.Τ. της Δημοτικής Παράταξης "ΝέαΠορεία Όραμα και Έργο" -Οι Έπαινοι των Εργοληπτών...

Με ειλικρινή έκπληξη διαβάσαμε το Δ.Τ. της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με την ανάθεση έργων του Δήμου.

Η μείζων αντιπολίτευση πιθανόν δεν έχει συνηθίσει να διαβάζει ολόκληρα τα κείμενα και μάλλον περιορίζεται επιλεκτικά και προβοκατόρικα, μιμούμενη πιθανόν τους κατ' εξοχήν μέντορές της, να διαβάζει μόνον ότι πιστεύει ότι της δίνει το δικαίωμα να παραπλανεί τους πολίτες των Κυθήρων.

Η μείζων αντιπολίτευση παραλείπει να αναφέρει ότι η απευθείας ανάθεση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις "αναθέσεις" που συνήθιζε όταν αυτή βρισκόταν στην εξουσία του Δήμου.


ΟΛΕΣ οι αναθέσεις έγιναν κατόπιν διενεργηθέντος διαγωνισμού, αφού προηγουμένως ο διαγωνισμός είχε ανακοινωθεί και είχε αναρτηθεί στην διαύγεια αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ.

Απλά σε αυτές τις προκηρύξεις υπήρξε μόνον ένας προσφερόμενος για την ανάληψή τους όπως σωστά αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις που έχουν αναγερθεί και δημοσιευθεί στην διαύγεια αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ.

Για να φρεσκάρουμε την μνήμη της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και για να τις θυμηθούν οι αναγνώστες παραθέτουμε πιο κάτω όλες τις σχετικές αποφάσεις : 




Καλό λοιπόν είναι να διαβάζουμε ολοκληρο το κείμενο όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε για να αποδείξουμε κάτι και όχι μόνο το κομάτι που συμφέρει για να το χρησιμοποιήσουμε σαν λάσπη στον ανεμιστήρα και να προκαλέσουμε αναστάτωση και υποψίες αδικώντας μία δίκαιη και νομότυπη διαδικασία.

Κάποτε ο τόπος πρέπει να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά και δεν μπορεί τα πάντα να άγονται και να φέρονται από τα συμφέροντα και τις εργολαβικές διαφωνίες. Και κάποιοι πρέπει να αποφασίσουν τι είναι τέλος πάντων, εργολάβοι η πολιτικοί, γιατί και τα δύο μαζί ο νόμος λέει ότι δεν αρμόζουν και δεν επιτρέπονται.

Και κάποτε αυτά τα παιχνιδάκια πρέπει να πάψουν πια να ταλαιπωρούν την κυθηραϊκή κοινωνία. Αρκετά πια έχει ανεχθεί τόσα χρόνια........
--------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------------