Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Αφιέρωμα στα Βάτικα Λακωνίας - Στον Τόπο που Γεννήθηκα

Την Κυριακή “ψηφίζουμε” παράδοση και πάλι με το αφιέρωμα στα Βάτικα της Λακωνίας !
Δύο εκπομπές αφιερωμένες στα Βάτικα της Λακωνίας .

Αυτή την Κυριακή κάντε ένα μικρό διάλειμμα από τα σοβαρά που μας απασχολούν όλους και δείτε το πρώτο μέρος του αφιερώματος στα Βάτικα της Λακωνίας από την εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” . Στις 11:45 φυσικά στην 4Ε. Την ίδια ώρα και μέσω της ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ τηλεόρασης αλλά και μετά στο αττικα tv . Επίσης μέσω ΟΤΕ TV αλλά και παγκόσμια μέσω δορυφόρων αλλά και διαδικτύου..


Κλείνουμε την φετινή σεζόν μέσα Ιουλίου -μιας και η αγάπη του κόσμου το ζητούσε- .. Σε φίλους μας θα πάμε . Σε μια περιοχή που έχει μπει για τα καλά πια στην ατζέντα του ταξιδιώτη της Πελοποννήσου και ως πέρασμα στο δρόμο για την Ελαφόνησο ή τα Κύθηρα . Ως περιηγητές θα ανακαλύψουμε στις δύο εκπομπές που ακολουθούν τις ομορφιές της ευρύτερης χερσονήσου των Βοιών, η οποία διατηρεί μια άγρια ομορφιά που θα ενθουσιάσει . Κυρίες και κύριοι την Κυριακή 5 Ιουλίου στις 11:45 πάμε στα Βάτικα!

Επισκεπτόμαστε το πιο σημαντικό ακρωτήρι, αυτό του κάβου Μαλέα, περπατάμε στα μονοπάτια του, βλέπουμε το λιθόκτιστο φάρο του, γνωστός από τις ιστορίες και τους μύθους για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι ναυτικοί για να τον διασχίσουν. Τα πολλά σπήλαια της περιοχής, με σημαντικότερο αυτό του Αγίου Ανδρέα στην Καστανιά, το απολιθωμένο δάσος με τα πλούσια παλαιοντολογικά ευρήματα στην Αγία Μαρίνα, ο υγρότοπος της Στρογγύλης λίμνης και ο βιότοπος των αμμόλοφων με το σπάνιο είδος κέδρων στον οικισμό Βιγκλάφια του Αγίου Γεωργίου. Επίσης το Κάστρο της Αγίας Παρασκευής στο Μεσοχώρι!

Περπατάμε στην Νεάπολη, η οποία χαρίζει στους επισκέπτες της κάποια από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα δίπλα στη θάλασσα.

Μαγειρεύουμε στον Άγιο Νικόλαο -στο σπίτι του ψαρά- ενώ επισκεπτόμαστε τις παραλίες και τα γραφικά λιμανάκια. Συναντούμε τα παιδιά του “ kite advisor με την πλούσια δραστηριότητα στα σπορ... Θα βρεθούμε στον Μαραθιά, το επίνειο της Ελίκας, , το χωριό Βελανίδια, με το εξαιρετικό λαογραφικό μουσείο και συναντούμε εκεί έναν λαικό ποιητή, στο Παραδείσι , στους Αγίους Αποστόλους , στην Παντάνασσα και πολλές ακόμη περιοχές.

Βουτάμε και καταγράφουμε εικόνες από το Παυλοπέτρι, από τις αρχαιότερες βυθισμένες πολιτείες στον κόσμο!

Το ελαιόλαδο εδώ , είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα που μπορεί να βρει κανείς στον κόσμο. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε παρά να μην επισκεφτούμε ένα χωράφι με ελιές οι οποίες μάλιστα μετρούν χιλιετίες χωής!

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας θα συαντήσουμε και θα μιλήσουμε για τα της εκκλησιαστικής ιστορίας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ Ευστάθιο.

Αυτά και άλλα πολλά στο πρώτο μέρος του αφιερώματος ...Ακολουθεί φυσικά το δεύτερο την επόμενη Κυριακή 12 Ιουλίου στις 11:45 από την 4Ε...Σε επανάληψη την τετάρτη 8 Ιουλίου 16:45 (πρώτο μέρος) και Τετάρτη 15 Ιουλίου (δεύτερο μέρος ) 16:45 .

Τα γυρίσματα συνεχίζονται όλο το καλοκαίρι....
-----------------------------
Θανάσης Κληματσίδας
-----------------------------