Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 3/2/2014


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή, 31/1/2014, και ώρα 18.00΄στο Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο στο Κεραμωτό εκδήλωση  που  συνδιοργάνωσε ο Δήμος Κυθήρων με  το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς για  τους νέους αγρότες των Κυθήρων.

Θέμα της ενημερωτικής εκδηλώσεως ήταν η  ευαισθητοποίηση των νέων αγροτών του Δήμου  μας σε νέα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που επιδοτούν δραστηριότητες στον αγροτοκτηνοτροφικό  τομέα  και στην μεταποίηση, ώστε να ωφεληθούν  αγρότες ηλικίας 18-40 ετών.

Στην εκδήλωση μίλησε ο ειδικός επιστήμονας, κ. Γεώργιος Χαλόφτης, ενώ στη συνέχεια διεξήχθη διάλογος μεταξύ του κοινού και του εισηγητή. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος, κ. Θεόδωρος Γ. Κουκούλης, και ο Πρόεδρος του  Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Ανδριανός Μιχάλαρος. 

Ο κ. Δήμαρχος κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν εγγράφως τυχόν παρατηρήσεις  τους επί των δύο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στον Δήμο Κυθήρων μέχρι την Παρασκευή 7/2/2014 οι οποίες στη συνέχεια  μέσω του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου θα  προωθηθούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  για να βελτιωθούν οι  προϋποθέσεις όσων επιθυμούν να ενταχθούν στα ανωτέρω Προγράμματα.

Στην εκδήλωση παρέστη επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων, κ. Σεραφείμ,  τον οποίον ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε  διότι πάντοτε συμπαρίσταται σε κάθε  ενέργεια που αποσκοπεί στην πρόοδο των νησιών μας.
  
Τέλος,ο Δήμος μας ευχαριστεί τον  Σεβασμιώτατο και το Διοικητικό Συμβούλιο του  Λεοντσινείου Πνευματικού Κέντρου  για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, καθώς επίσης και  τον κ. Γεώργιο Λεοντσίνη, Δντη Δημοτικού Σχολείου Χώρας Καρβουνάδων για την πολύτιμη προσφορά του σ’ όλη τη διάρκεια της εκδηλώσεως.