Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΕΜΥ- Βροχές και χιόνια ο καιρός του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

Με βροχές και χιόνια στα ορεινά αναμένεται να κυλήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
 
Ειδικότερα, για σήμερα Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
 
Το Σάββατο 1 Μαρτίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
 
Την Κυριακή 2 Μαρτίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικέ βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και τη νύχτα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.
Χιόνια αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αλλάζει.
 
Την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Από την Τρίτη τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. 
 
Την Τρίτη και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από την Τρίτη.
-----------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-----------------------