Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Απόκριες στο Δήμο Μονεμβασίας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων θα απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του δήμου Μονεμβασίας το τριήμερο 1-3 Μαρτίου.




Τα Σάββατο στο Κάστρο θα ξεκινήσει ένα διήμερο ταξίδι στο παρελθόν με βενετσιάνικες φιγούρες. Στις 4 το απόγευμα θα υπάρξει δραματοποίηση παραμυθιού από τη θεατρική ομάδα “Ιασθαι Θέατρο”, ενώ στις 20.00΄ εντυπωσιακή θα είναι η διαδρομή με πυρσούς. Την ίδια μέρα, στις 17.00΄ στη Νεάπολη θα γίνει ο παραδοσιακός γάμος.

Την Κυριακή στις 16.00΄ στον Ασωπό θα πραγματοποιηθεί η φαντασμαγορική παρέλαση των καρναβαλιστών, ενώ την ίδια ώρα στη Νεάπολη εκτός από την παρέλαση θα υπάρξει και παιδικό πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Στις 16.30΄ της Κυριακής στη Μονεμβάσια είναι προγραμματισμένη αποκριάτικη γιορτή στην κεντρική πλατεία.

Την Καθαρά Δευτέρα οι Νεαπολίτες και όλοι οι επισκέπτες και φίλοι τους θα ξεφαντώσουν στην Πούντα με φασολάδα, λαγάνες, κρασί και μουσική.

Οι εκδηλώσεις διργανώνονται από το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αληλλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δ. Μονεμβασίας σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.
----------------------------------
Δέσποινα Βαγγελόγλου
----------------------------------