Υλικά
240 γρ μαργαρίνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
500γρ αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
200 γρ φέτα
100γρ. γραβιέρα
2 αυγά
Εκτέλεση
240 γρ μαργαρίνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
500γρ αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
200 γρ φέτα
100γρ. γραβιέρα
2 αυγά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη (την έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με το γιαούρτι, το αλεύρι και το baking powder.
- Πλάθουμε τη ζύμη και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Τρίβουμε από το χονδρό τρίφτη τη φέτα και τη γραβιέρα και από πάνω ρίχνουμε 1 αυγό χτυπημένο.
- Αναμιγνύουμε καλά.
- Ανοίγουμε 2 φύλλα με τον πλάστη.
- Τοποθετούμε το ένα φύλλο στον πυθμένα ενός λαδωμένου ταψιού, ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
- Ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και με ένα πιρούνι τα απλώνουμε παντού.
- Γυρίζουμε τη ζύμη που είναι στα τοιχώματα προς τα μέσα ώστε να καλύψουν ένα μέρος της γέμισης.
- Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο και κόβουμε τις άκρες ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνεια του ταψιού χωρίς να περισσεύει.
- Αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνειά της τυρόπιτας με ένα χτυπημένο αυγό.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
--------------------------
Πηγή: neadiatrofis.gr
--------------------------