Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Σπιτική τυρόπιτα με ζύμη κουρού ολικής άλεσης

Υλικά
240 γρ μαργαρίνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών

500γρ αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
200 γρ φέτα
100γρ. γραβιέρα
2 αυγά


Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη (την έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με το γιαούρτι, το αλεύρι και το baking powder. 
  • Πλάθουμε τη ζύμη και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
  • Τρίβουμε από το χονδρό τρίφτη τη φέτα και τη γραβιέρα και από πάνω ρίχνουμε 1 αυγό χτυπημένο. 
  • Αναμιγνύουμε καλά. 
  • Ανοίγουμε 2 φύλλα με τον πλάστη. 
  • Τοποθετούμε το ένα φύλλο στον πυθμένα ενός λαδωμένου ταψιού, ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα. 
  • Ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και με ένα πιρούνι τα απλώνουμε παντού. 
  • Γυρίζουμε τη ζύμη που είναι στα τοιχώματα προς τα μέσα ώστε να καλύψουν ένα μέρος της γέμισης. 
  •  Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο και κόβουμε τις άκρες ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνεια του ταψιού χωρίς να περισσεύει. 
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνειά της τυρόπιτας με ένα χτυπημένο αυγό. 
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
--------------------------
 Πηγή:  neadiatrofis.gr
--------------------------