Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση Τζανετέα: «Το Λακωνικό καλωσόρισμα στο Λιμάνι Γυθείου!»

“ Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας απαντά για το λιμάνι Γυθέίου! ”
Η Αντιπεριφερειάρχης Ντία Τζανετέα απαντά σε δημοσιεύματα σχετικά με το λιμάνι Γυθείου.

"To λιμάνι του Γυθείου, είναι ένα έργο κατάκτηση, που πιστώνεται σε όσους το οραματίστηκαν, το διεκδίκησαν και το υλοποιούν.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης που ξεκίνησε το 2002 και μπήκε σε φάση υλοποίησης το 2011.
Ανεξάρτητα από τις όποιες ευκαιριακές και επιπόλαιες προσεγγίσεις μεμψίμοιρων σχολιαστών πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το έργο του Λιμένα Γυθείου είναι αδιάψευστο απόκτημα όλης της Λακωνίας.

Το λιμάνι μπορεί να ωθήσει την ανάπτυξη της Λακωνίας πλαισιωμένο από ένα πλέγμα έργων υποδομής σε όλο τον Νομό.

Το λιμάνι επεκτείνεται και με την ολοκλήρωσή του θα δέχεται κρουαζιερόπλοια μήκους μέχρι 200μ. και εμπορικά πλοία μέχρι 150μ.

Το λιμάνι κατασκευάζεται. Οι πολίτες το βλέπουν. Πρόκειται για ένα σύγχρονο λιμάνι που δεν αλλοιώνει το φυσικό και αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της πόλης του Γυθείου.

Όσοι απολαμβάνουν ήδη τα οφέλη από την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων αντιλαμβάνονται ότι η ανάπτυξη του Λιμένα δεν είναι θέμα μόνο διαστάσεων αλλά και πολιτικών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει το σχέδιο και τη βούληση να ολοκληρώσει λύσεις εφικτές και σύγχρονες στα μέτρα που αναλογούν κι επιτρέπονται μετατρέποντας σε πολλαπλασιαστές της ανάπτυξης την έγκαιρη κατασκευή από την μια και την εξωστρέφεια της πολιτικής τουρισμού από την άλλη.

Τα κύρια βήματα έχουν γίνει.

Η Λακωνία απορρόφησε σχεδόν το σύνολο των πόρων για λιμενικά έργα, που προέρχονταν από το ΕΣΠΑ 2007-2013 για την Πελοπόννησο.

Πολύ σύντομα το λακωνικό “καλωσόρισμα” θα αντηχήσει στο Γύθειο κατά την υποδοχή των τουριστών κρουαζιέρας.
Κάθε σχεδιασμός πρέπει πέρα από την θεωρητική προοπτική του να αποδίδει συγκεκριμένα αποτελέσματα πάνω στα οποία θα στηριχθεί η ανάπτυξη σήμερα και η αναβάθμιση του μέλλοντος.

Σχετικά δε με τα πικρόχολα σχόλια για τις «βαρκούλες» θυμίζουμε ότι η Περιφερειακή Ενότητα έχει φροντίσει όχι μόνο για την προσέγγιση κι εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων και εμπορικών  πλοίων αλλά και για την ασφάλεια των αλιευτικών στόλων της Λακωνίας σε αλιευτικά καταφύγια που σύντομα ολοκληρώνονται".
--------------------------
Πηγή: notospress.gr
--------------------------