Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στη Νίκαια

Afisa_Mixanismos_Antikuthirwn_Site_
Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Επιστήμη και Πολιτισμός» που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με τις Διευθύνσεις  Πολιτισμού,  Παιδείας  Βιβλιοθηκών και Κοινωνικών Υπηρεσιών,   θα πραγματοποιηθεί ομιλία – διάλεξη με θέμα «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων» του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής  Ξενοφώντα Μουσά τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.  

Το ιστορικό πλαίσιο θα αναλύσει η  Μαρία Πούλου, Ιστορικός Τέχνης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Νίκαιας οι οποίοι θα παρουσιάσουν την εργασία τους πάνω στη μελέτη και κατασκευή του Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου, τον κώδικα Επικοινωνίας των αρχαίων Ελλήνων με πυρσούς και τον Υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία.

 Το ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων θα εκτεθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη για μια εβδομάδα, όπου θα μπορούν να το επισκεφθούν τα Γυμνάσια-Λύκεια της πόλης, κατόπιν ραντεβού για οργανωμένη ξενάγηση. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 210 49 12 635

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – το Πλοίο – τους Θησαυρούς – τον Μηχανισμό» στις 25 Νοεμβρίου και στις 2 Δεκεμβρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ.210-4919 947  και 4911 257.
----------------------------
Πηγή:  pireastime.gr
----------------------------