Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Κλαδοθρυμματιστική μονάδα BC230XL της Vermeer/ Η.Π.Α

Η θρυμματιστική μονάδα BC230XL της Vermeer Mfg είναι κατασκευασμένη στις Η.Π.Α. φέρει CE καθώς και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την ασφαλή κυκλοφορία και λειτουργία της στην Ε.Ε.Η πλήρης περιγραφή της προσφερόμενης κλαδοθρυμματιστικής μονάδος, του εξοπλισμού της και των επιμέρους λειτουργιών της έχει ως εξής:

Γενικά: Η προσφερόμενη μονάδα είναι τοποθετημένη επάνω σε τρέυλερ, υψηλής αντοχής (κατάλληλο για ταχύτητες μέχρι και 80χιλ./ώρα). Το τρέυλερ είναι εφοδιασμένο με: κοτσαδόρο, φρένα, χειρόφρενο, ασφάλεια αποσύνδεσης και φώτα κυκλοφορίας (LED)- Δεν καίγονται οι λάμπες.

Ο κλαδοθρυμματιστής έχει άνοιγμα τροφοδοσίας για την υποδοχή κλαδιών, κορμών δένδρων, καθαρών ξύλινων αντικειμένων διαστάσεων 23 Χ 35,5 εκατοστών, μπορεί δε να θρυμματίσει συμπαγή κορμό διαμέτρου έως 23 εκατοστά.

Κινητήρας: Η προσφερόμενη μονάδα είναι εφοδιασμένη με νέο αντιρρυπαντικής τεχνολογίας υδρόψυκτο τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα Kubota V260T, 66 ίππων (49,2kw), Stage III B/ Tier 4i.

Υδραυλικό Σύστημα: Το υδραυλικό σύστημα της μονάδας αποτελείται από υδραυλική αντλία με παροχή 4 γαλόνια ανά λεπτό (15lt/ λεπτό) και πίεση 2291,6 psi (172bar). Η κίνηση των κυλίνδρων τροφοδοσίας επιτυγχάνεται μέσω δύο υδραυλικών μοτέρ White.

Σύστημα Θρυμματισμού: Η μονάδα είναι εφοδιασμένη με οριζόντια ανακλινόμενη χοάνη με διαστάσεις πλάτος: 122εκ, ύψος: 82εκ, βάθος:165εκ (χοάνη ανοιχτή).

Η χοάνη φέρει περιμετρικά μια μπάρα ελέγχου κίνησης με σταμάτημα των τυμπάνων τροφοδοσίας, οπισθοδρόμηση και εμπρόσθια κίνηση αυτών.

Η μπάρα ελέγχου τροφοδοσίας λειτουργεί και ως σύστημα ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων.

Η τροφοδοσία του υλικού γίνεται μέσω δύο οδοντωτών οριζοντίων κυλίνδρων διαμέτρου 26εκ. και μήκους 400χιλ., βάρους 100kg έκαστος, διατεταγμένων κατά τρόπο ώστε να διευκολύνεται το «άρπαγμα» του υλικού (offset lower roller).

Η πρόσθετη πίεση που εξασκούν οι κύλινδροι στο εισερχόμενο υλικό μέσω ισχυρών ελατηρίων ανέρχεται σε 303kg, η ταχύτητα των οποίων αυτορυθμίζεται από 0- 24,6 μέτρα ανά λεπτό, ανάλογα με τη σκληρότητά και τις διαστάσεις του υλικού.

Ο θρυμματισμός του υλικού επιτυγχάνεται με δίσκο διαμέτρου 84εκ, βάρους 150kg και με ταχύτητα περιστροφής περί τις 1350 στροφές / λεπτό. Ο δίσκος φέρει δύο αντιστρεπτά μαχαίρια πάχους 1,6εκ., κατασκευασμένα από ειδικό ατσάλι (mod. A8 chipper steel), διαστάσεων 127χιλ. Χ 298χιλ., τα οποία τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα.

Η εκβολή των θρυμμάτων γίνεται μέσω κατακόρυφης αψιδωτής περιστρεφόμενης χοάνης, η οποία καταλήγει σε οριζόντιο στόμιο εκροής θρυμμάτων, εφοδιασμένο με κατευθυντήρα ρυθμιζόμενο από το έδαφος, ώστε να γίνεται πλήρης και ομοιόμορφη φόρτωση της καρότσας του ρυμουλκούντος οχήματος.

Ο τεμαχιστής εδράζεται επί του τρέυλερ μέσω περιστρεφόμενου δακτυλίου κατά 180°, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα τροφοδοσίας από διάφορες κατευθύνσεις.

Για την καλύτερη και χωρίς μπλοκαρίσματα τροφοδοσία η μονάδα θρυμματισμού είναι εφοδιασμένη με το πατενταρισμένο, από τη Vermeer, σύστημα “Smart Feed®” , το οποίο «μετρά» τις στροφές του κινητήρα, και επιταχύνει, επιβραδύνει, σταματά ή αναστρέφει την τροφοδοσία.

Επιπλέον, η μονάδα είναι εφοδιασμένη με το “Auto Reverse® ” σύστημα της Vermeer, το οποίο ελέγχει την εξασκούμενη πίεση τροφοδοσίας υλικού και αυτόματα, αναστρέφει στιγμιαία, την τροφοδοσία και την επαναφέρει ώστε να αποφορτιστεί ο θάλαμος θρυμματισμού.

Όλες αυτές οι διαδικασίες γίνονται αυτόματα, χωρίς την επέμβαση του χειριστού και συντελούν στη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιούν στην καταπόνηση της μονάδας και του χειριστή της.

Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο λειτουργίας μπορείτε να αντλήσετε μέσω του ιστότοπου « www.vermeer-hellas.gr»
--------------------------
Πηγή: paseges.gr
--------------------------