Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ενημέρωση / Εκπαίδευση για το κόκκινο σκαθάρι που προσβάλλει τα φοινικοειδή (Rhynchophorus ferrugineus)



Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων διοργανώνει ενημερωτική / εκπαιδευτική συνάντηση για το Rhynchophorus ferrugineus (κόκκινο σκαθάρι) που προσβάλλει τα φοινικοειδή την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, στις 9 π.μ. στον 6ο όροφο της Π.Ε. Νήσων (Ακτή Ποσειδώνος 14-16, Πειραιάς).

Η παραπάνω ενημέρωση και εκπαίδευση πραγματοποιείται στα πλαίσια του σχεδίου δράσης που έχει καταρτίσει και εφαρμόζει η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και σκοπό έχει την εκπαίδευση δημόσιων και ιδιωτικών συνεργείων που διαχειρίζονται φοινικοειδή.

Στην ενημέρωση θα παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία για τα φοινικοειδή, τη βιολογία του επιβλαβούς εντόμου, τα συμπτώματα από τα οποία αναγνωρίζονται τα προσβεβλημένα δέντρα, το κλάδεμα και τις κοπές των προσβεβλημένων φοινικοειδών, τις μεθόδους αντιμετώπισης του επιβλαβούς εντόμου καθώς και θέματα που αφορούν στη Φυτοϋγειονομική νομοθεσία και τα σχέδια δράσης που εφαρμόζονται στην περιοχή, από Γεωπόνους φυτοϋγειονομικούς ελεγκές της ΔΑΟΚ ΠΕ Νήσων. 

Επίσης, θα παρουσιαστεί σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης του προβλήματος του κόκκινου σκαθαριού των φοινικοειδών στο Πεδίον του Άρεως από τη Δ/νση Πάρκων & Αλσών.

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στις κ. Γεωργιτσανάκου Μ. (2131618530, u15608@minagric.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) και κ. Καλλιγέρου Γ. (2131618527, u15634@minagric.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).


-------------------------
Πηγή:  patt.gov.gr
-------------------------