Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Σταμάτησαν την κατασκευή του δρόμου Λεύκτρου - Σπάρτης

Προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η ολοκλήρωση της εργολαβίας του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρου - Σπάρτης πάνω στον οποίο η Λακωνία έχει επενδύσει πολλές ελπίδες για ανάπτυξη.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» (19-11-2012) με τίτλο «ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ», οι εργολάβοι των υπό εξέλιξη αυτοκινητοδρόμων στη χώρα επικαλούμενοι τη μη τήρηση των δεσμεύσεων και υποχρεώσεων του δημοσίου απέναντί τους , απειλούν ότι θα αποχωρήσουν από τα έργα, απαιτούν αποζημιώσεις δύο δις. ευρώ κι επιδιώκουν νέες συμφωνίες για επανασχεδιασμό 5 αυτοκινητόδρομων μεταξύ των οποίων και ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας .

Για το συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

«Η Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, η μόνη που προχωρά με μικρές αποκλίσεις από το συμβατικό χρονοδιάγραμμα, θα χάσει τον κλάδο Λεύκτρο - Σπάρτη».

Επίσης, στην ιστοσελίδα « MessiNea - Ειδήσεις από τη Μεσσηνία» δημοσιεύτηκε στις 21-11-2012 άρθρο με τίτλο : «Πράγματι Αυτοκινητόδρομος ΤΕΛΟΣ και ότι έγινε - έγινε !!! Ο Τατούλης θα ρίξει τα σύρματα», στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής: «Γράφαμε πριν από λίγες μέρες «τέλος ο δρόμος , φεύγουν οι εργαζόμενοι στο Έργο και ότι έγινε - έγινε» και περιγράφαμε ότι ο Αυτοκινητόδρομος θα φτάσει μέχρι του Καρέλια ενώ παγώνει και το Λεύκτρο - Σπάρτη... Ομοίως θα σταματήσουν οι εργασίες στο Λεύκτρο - Σπάρτη, με τη Λακωνία να είναι η μεγάλη χαμένη  της ιστορίας».

Τέλος, το γεγονός ότι οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο - Σπάρτη έχουν σταματήσει κι έχουν αποσυρθεί τα μηχανήματα του εργοταξίου αναφέρθηκε  (μαζί με έκφραση ανησυχιών) ΚΑΙ από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Σπαρτιατών σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου όμως πέρασε, εν πολλοίς, απαρατήρητη!

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε αρμόδιο (Βουλευτές, Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια και δήμο Σπάρτης) προκειμένου άμεσα να αντιμετωπίσουν το ζήτημα που έχει εγερθεί και να εξασφαλίσουν την ολοκλήρωση και παράδοση του Αυτοκινητόδρομου ως το τέλος του 2013, σύμφωνα με τις εξαγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς.

Οι θεσμικώς αρμόδιοι πρέπει, αυτή τη φορά, να τρέξουν πριν από τις δυσάρεστες εξελίξεις κι όχι μετά απʼ αυτές όπως συνέβη με άλλα πολλά θέματα του τόπου (Μουσείο, Αεροδρόμιο, ΤΕΙ, Φοιτητική Εστία, κλπ).

Είναι καιρός, η Λακωνία να σταματήσει να δέχεται συνεχώς χαστούκια και να αντιμετωπίζεται ως αποπαίδι όσων ασκούν εξουσία.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
----------------------------------
Πηγή: apela.gr
----------------------------------