Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Το κράτος αρνείται σε αρχαιολόγο να εργαστεί με μειωμένες αποδοχές

Διαβάστε για την απίστευτη περιπέτεια ενός αρχαιολόγου που επιθυμεί να προσφέρει υπηρεσίες σε 2 νησιά χωρίς επιδόματα ή έξοδα μετακίνησης, ωστόσο το κράτος αρνείται την προσφορά του. Διαβάστε για ποιο λόγο

Προσφέρεται αν εργαστεί με τις μειωμένες αποδοχές της εφεδρείας, αλλά η διάθεσή του προσκρούει στην άρνηση του κράτους και το στενό γράμμα του νόμου.

Την ίδια στιγμή το κράτος καταβάλλει οδοιπορικά και εκτός έδρας σε άλλους υπαλλήλους,  προκειμένου να καλυφθεί το κενό. Ένα σκηνικό παραλογισμού με φόντο τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", ο Άρης Τσαβαρόπουλος ήταν ο ο μοναδικός αρχαιολόγος στα δύο νησιά, ειδικευμένος στις κλασικές αρχαιότητες.

Με περισσότερα από 20 χρόνια υπηρεσίας στην περιοχή. Η υποχρεωτική ένταξή του στο καθεστώς της εφεδρείας και οι μειωμένες αποδοχές που λαμβάνει μέχρι να συνταξιοδοτηθεί δεν περιόρισαν την επιθυμία του να προσφέρει στον τόπο του, ωστόσο η ανάγκη του αυτή προσέκρουσε σε τοίχο.

Προκειμένου να μην εγκαταλειφθούν οι εργασίες που είχε ξεκινήσει στα 2 νησιά, ζήτησε να επανέλθει στη θέση του "με μισθό εφέδρου, χωρίς καμία απαίτηση για οδοιπορικά, επιδόματα, έξοδα ή άλλες υποχρεώσεις", όπως αναφέρει σε επιστολή του στον υπουργό Παιδείας.

"Κατά τη διάρκεια της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης παύει η άσκηση των καθηκόντων του υπαλλήλου, κύριων ή παρεπόμενων" ήταν η απάντηση που έλαβε από το αρμόδιο υπουργείο.

"Η πρόταση είναι νόμιμη, εφικτή και απολύτως θεμιτή και δεν πρέπει να εκληφθεί από τους εν ενεργεία και εν εφεδρεία συναδέλφους μου ως συμβιβασμός ή μειοδοσία", ανταπάντησε εκείνος και συνέχισε: "Ο σκοπός της εφεδρείας ήταν η εξοικονόμηση πόρων και όχι η εξαφάνιση πολύτιμων υπηρεσιών".

Την ίδια ώρα λοιπόν, που το κράτος αρνείται τις υπηρεσίες του εφέδρου κ. Τσαραβόπουλου, στον οποίο όμως καταβάλλει μισθό, το ίδιο το κράτος πληρώνει έξοδα κίνησης σε άλλους υπαλλήλους για να μετακινηθούν στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα από τον Πειραιά όπου βρίσκεται η έδρα της αρμόδιας ΚΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών - Κλασικών Αρχαιοτήτων.

"Με συνολικά έξοδα που ξεπερνούν το ποσό των 1.000 ευρώ το μήνα, για παρουσία ουσιαστική στο χώρο μικρότερη από μία ή δύο ημέρες τον πολύ εργάσιμες κάθε μήνα. Τόση ασέβεια για το δημόσιο χρήμα", αναφέρει ο ίδιος, ο οποίος ζήτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς επιπλέον δαπάνη.

Αντ' αυτού, το υπουργείο συνεχίζει για έναν και πλέον χρόνο να καταβάλλει αποδοχές στον ίδιο, χωρίς να απολαμβάνει τις υπηρεσίες που ο ίδιος επιθυμεί να προσφέρει.
-------------------------------
Πηγή:  news247.gr
-------------------------------