Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Τα ψεύδη αποκαλύπτονται!!!

Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση δεν πείθει κανέναν!!! Σε Δελτίο Τύπου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής με ημερομηνία 23 Αυγούστου 2013 γίνεται αναφορά στην Έκθεση των Φρατσίων και με αφορμή την επίσκεψη στο νησί του τότε Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατσικάρη, αναφέρονται από τον συντάκτη του ΔΤ τα εξής:


"Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, ο οποίος στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια αποδέχεται την πρόταση και αναλαμβάνει την χρηματοδότηση των μελετών για την επέκταση του διαδρόμου στο Αεροδρόμιο καθώς και την χρηματοδότηση κατασκευής του έργου.
Το αίτημα προς την Περιφέρεια είχε υποβάλει ο Δήμος Κυθήρων, αφού η ΥΠΑ τελικά δήλωσε αδυναμία να χρηματοδοτήσει την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για τα Κύθηρα".

Όλα αυτά τον Αύγουστο του 2013, δηλαδή 8μιση μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές του Μαίου 2014. Ανακοινώθηκε στον Κυθηραϊκό Λαό ένα έργο και μάλιστα η δέσμευση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει όχι μόνο τις μελέτες για την επέκταση του διαδρόμου αλλά και το ίδιο το έργο!!! Ουάου που θα έλεγε και ο Βαρουφάκης!!! ΤΙ από αυτά έγινε;;; και ΤΙ ήταν αλήθεια;;;
Να σας πω τί ήταν αλήθεια:
1. Επί 1 χρόνο (Αύγουστος 2013-Αύγουστος 2014) το ΜΟΝΟ που έγινε ήταν η ψήφιση 2 κωδικών στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για την εκπόνηση α) της Μελέτης Σκοπιμότητας και β) των κανονικών Μελετών για το Αεροδρόμιο, συνολικού ύψους περίπου 400.000€. ΚΑΜΜΙΑ δέσμεση της Περιφέρειας για τη χρηματοδότησητου κυρίως έργου!!! ΚΑΜΜΙΑ!!!
2. Επί 1 χρόνο δεν έγινε ΤΙΠΟΤΕ ούτε για την χωροθέτηση της περιοχής επέκτασης του διαδρόμου, ούτε για την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ούτε για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Εγχωρίου Περιουσίας, ενώ αντίθετα επί 1 χρόνο ορισμένοι προσπαθούσαν να πείσουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ότι η Εγχώριος δεν έχει καμία ανάμειξη στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι που είναι προφανώς αναληθές.
3. Το Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβαν οι νέες αρχές βρήκαν ΜΟΝΟ μια δέσμευση στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και ελάχιστη προετοιμασία του φακέλου του έργου. Εξάλλου οι προεκλογικές φούσκες τελικά δεν έπιασαν και έτσι τα πάντα σταμάτησαν.

Μέσα σε 8 μήνες (νέα Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή):
1. Ολοκληρώσαμε όλες τις σύνθετες και εξειδικευμένες τοπογραφικές αποτυπώσεις της περιοχής επέμβασης.
2. Αποσαφηνίσαμε το ιδιοκτησιακό καθεστώςπροστατεύοντας τα αναντίρρητα δικαιώματα της Εγχωρίου Περιουσίας, που κάποιοι ήθελαν να παρακάμψουν.
3. Λάβαμε τη σύμφωνη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφερειας για ΟΛΕΣ μας τις ενέργειες και είχαμε και έχουμε διαρκή αλληλογραφία και συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
4. Προετοιμάσαμε το Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Εγχωρίου Περιουσίας και με την ενεργό συμμετοχή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που όρισε εκπροσώπους της.
5. Η Προγραμματική ψηφίζεται εντός Σεπτεμβρίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο και στη συνέχεια από την Εγχώριο Περιουσία για να ξεκινήσει η μελέτη σκοπιμότητας που ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ των κανονικών μελετών.

Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, πέρα και έξω από προεκλογικές φούσκες και ψεύδη, χωρίς μικοπολιτικές φαμφάρες και διαστρέβλωση της αλήθειας που κανέναν πλέον δεν πείθει.
ΚΑΝΕΝΑΝ!
------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
------------------------------------------