Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Άρειος Πάγος: Ισόβια κάθειρξη σε όσους διακινούν ναρκωτικά, αξίας άνω των 75.000 ευρώ - Τι αποφάσισε το ανώτατο δικαστήριο της χώρας

Την αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπόρους ναρκωτικών αποφάσισε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης σε όσους εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αξίας άνω των 75.000 ευρώ, ανεξάρτητα του αριθμού των κατηγορουμένων. Η εν λόγω απόφαση θα αποτελέσει «οδηγό» για όλα τα δικαστήρια της χώρας.

  
Η Ολομέλεια, υιοθετώντας την πρόταση του αντεισαγγελέα Νίκου Παντελή, απέρριψε το αίτημα κατηγορουμένων να επιμερίζεται το ποσό των 75.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των εμπλεκομένων στη διακίνηση ναρκωτικών, έτσι ώστε να αποτραπεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης στους εμπλεκόμενους κατηγορούμενους.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι, όταν διακινούν ναρκωτικά περισσότεροι δράστες, δεν μπορεί να λαμβάνεται υπόψη το όφελος στο οποίο απέβλεπε χωριστά ο καθένας, αλλά το σύνολο του οφέλους, που προσδιορίζεται μία φορά και αντιστοιχεί σε όλους μαζί τους κατηγορουμένους, χωρίς να επιμερίζεται μεταξύ τους.
------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
------------------------