Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Άλιμος τίμησε την Παναγία Μυρτιδιώτισσα

mirtidiotissa-7

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγιάς Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Κεντικελένη Πολύκαρπο και από πλειάδα ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αειμακάριστο Παναγία τονίζοντας την ευλάβεια των ανθρώπων στο πρόσωπο της και το συνεχόμενο μακαρισμό της ανά τους αιώνες με τα εκατοντάδες προσονοίμια τα όποια της έχουν δοθεί.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης τέλεσε την απονομή του Σταυρού της Αγίας Φωτεινής μετά διπλώματος, μέγιστου τιμητικού τίτλου της Ιερας Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης στην κα. Φραντζέσκα Χρυσού και την κα. Αλεξάνδρα Καρύδη, οι οποίες ανέλαβαν εξολοκλήρου την κατασκευή του τέμπλου του Ιερού Ναού αλλά και την εγκατάσταση του συστήματος κλιμαστισμού.
Τέλος να αναφερθεί ότι μεγάλη ήταν και η προσέλευση του κόσμου όπου παρά το εργάσιμο της ημέρας κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν και να πανηγυρίσουν την προστάτιδα των Κυθήρων και όλου του κόσμου Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

mirtidiotissa-1 

mirtidiotissa-2 

mirtidiotissa-3 

mirtidiotissa-4 

mirtidiotissa-5 

mirtidiotissa-6 

mirtidiotissa-8 

mirtidiotissa-9 

mirtidiotissa-10 

mirtidiotissa-11 

mirtidiotissa-12 

mirtidiotissa-13 

mirtidiotissa-14 

mirtidiotissa-15 

mirtidiotissa-16 

mirtidiotissa-17 

mirtidiotissa-18 

mirtidiotissa-19 

mirtidiotissa-20 

mirtidiotissa-21 
-------------------------------------------------------------------------
Πηγή: romfea.gr-Φωτογραφίες :Βαγγέλης Καρπαθάκης
-------------------------------------------------------------------------