Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Λαμπρός εορτασμός της Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο

Με λαμπρότητα εόρτασε η Πύλος την πολιούχο και προστάτιδά της, Παναγία Μυρτιδιώτισσα. 
Στον όρθρο και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συλλειτουργούντος του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της Πύλου, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές και ροδοπέταλα. Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ενώ την ιερά εικόνα πλαισίωσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές.


Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε ότι η Παναγία Μυρτιδιώτισσα αποτελεί ενίσχυση κι ελπίδα στις δοκιμασίες που διανύουμε.

«Στο εικόνισμά της εναποθέτουμε τα αιτήματά μας, προσδοκώντας στη βοήθεια και τη μεσιτεία της για ένα καλύτερο μέλλον με σταθερότητα» ανέφερε. 

Παράλληλα, ευχαρίστησε αδερφικά το Μητροπολίτη Ιλίου για τη συμμετοχή του στην πανήγυρη, καθώς επίσης και τους άρχοντες του τόπου και τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο διοικητής της 120 ΠΕΑ ταξίαρχος Θ. Λάγιος, ο Λιμενάρχης Πύλου Πλοίαρχος Ι. Μακαρούνης, ο διοικητής του Α.Τ. Πύλου Αστυνόμος Α’ Δ. Ροΐδης, η διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου, πυραγός Γόνη Διονυσοπούλου, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς κι εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φόρα, φέτος, εψάλη στην πανήγυρη ειδική Ακολουθία για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα της Πύλου, την οποία συνέθεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

pulos-1 

pulos-2 

pulos-3 

pulos-4 

pulos-5 

pulos-6 

pulos-7 

pulos-8 

pulos-9 

pulos-10 

pulos-11 

pulos-12 

pulos-13 

pulos-14 

pulos-15 

pulos-17 

pulos-18 

pulos-19 

pulos-20 

pulos-21 

pulos-22 

pulos-23 

pulos-24 

pulos-25 

pulos-26 

pulos-27 

pulos-28 

pulos-29

pulos-30 

pulos-31 

pulos-32 

pulos-33 

pulos-34 

pulos-35
----------------------------------------------------------------
Πηγή:  ronfea.gr-Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός
----------------------------------------------------------------