Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Απάντηση κ. Χατζηγιάννη στον Δήμαρχο Κυθήρων

Αγαπητέ κ. Λαμπρινίδη

Παρ’ ότι πολλές φορές προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Δήμαρχο Στράτο Χαρχαλάκη, γιατί ενώ πιστεύω άτι ενώ βλέπει την "Μεγάλη Εικόνα" αδυνατεί να ξεφύγει από τα δεσμά της Γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάει τα Κύθηρα μπροστά, αναγκάζομαι να απαντήσω σε κείμενο του που με αφορά και δεν είχε το σθένος να αναφερθεί σε εμένα ευθέως.

Εύχομαι να αντιληφθεί άτι πρέπει να στηρίζει αυτούς που βάζουν κόπο και χρήμα στα Κύθηρα.




H απάντηση μου προς τον Αξιότιμο Δήμαρχο Κυθήρων Στράτο Χαρχαλάκη:

Αγαπητέ κύριε Χατζηγιαννη και άξιε επενδυτή στα Κύθηρα μας, «δεν χρειάζεται να δίδονται απαντήσεις για τα αυτονόητα και νόμιμα,» ιδίως όταν η Επιτροπή  Εγχώριου Περιουσίας έχει δύο φορές κατά το παρελθόν βεβαιώσει ότι δεν εγείρει ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

Είναι γεγονός ότι η επιστολή της ενστάσεως σου το 2016 κατά των λεγομένων απο τον κ. Κοσμά Μεγαλοκονόμο  «μας είχε στεναχωρήσει όλους καθώς απεδείκνυε περίτρανα την απαξίωση της Επιτροπής »    , κάτι που οι αντικαταστάτες στην προεδρία της Επιτροπής ελπίζουμε ότι θα αποφύγουν στο μέλλον.

Η προεδρία αυτή «ήταν μια περίοδος κατά την οποία αναδείχθηκαν ακόμα περισσότερο τα Ιερά Προσκυνήματα και προστατεύθηκε η κοινή περιουσία,» άνω των 100.000 στρεμμάτων , που με σχετικές ενέργειες και την βοήθεια του Δασαρχείου έχει ονομαστεί Δασική ή αναδασοτέα , άρα ΜΗ αξιοποιήσιμη για το καλό των Κυθηρίων.

«Η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε όπως είναι γνωστό πολύ πριν τη δική του προεδρία και δε νομίζω ότι μπορούσε και έπρεπε να διακοπεί η δικαστική της διερεύνηση,» παρ ότι   ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας και σε δημόσια δήλωση του βεβαίωσε  ότι όλες οι εκτάσεις και οι γύρωθεν αυτών ήταν πάντα ιδιωτικές. Τον ευχαριστούμε για αυτό γιατί με τις πράξεις   αυτές διώχνουμε τους επενδυτές από τα Κύθηρα και μειώνουμε και τον πλυθησμό.

Δυστυχώς   κύριε  επενδυτά  « μαζί με τους ελάχιστους υποστηρικτές σας, εκφράζετε τις πλέον ακραίες απόψεις περί της Εγχωρίου Περιουσίας, που όμως ουδέποτε θα γίνουν αποδεκτές από την κυθηραϊκή κοινωνία.» Και τούτο διότι οι Κυθήριοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι άλλο είναι η Εγχώριος Περιουσία και άλλο το ενδιαφέρον της Επιτροπής.

«Είναι απόψεις απαράδεκτες ηθικά» γιατί ενώ η Επιτροπή αδίκως σας βλάπτει εσείς αντιδράτε και νομικά διότι δεν αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να περιμένετε μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη στην καταγγελία περί Παράβασης Καθήκοντος σχετικά με την μη απόδοση των χρημάτων στον Δήμο Κυθήρων .

Κύριε επενδυτά  γίνεστε «κουραστικός και γραφικός επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια – προσπαθόντας να πείσετε ότι όλοι όσοι υπηρετήσαμε την Επιτροπή είμαστε ορκισμένοι εχθροί σας και άλλα διάφορα αξιοπερίεργα , αγνοόντας βασικές αρχές και παραμέτρους της λειτουργίας του Θεσμού,» όπως για παράδειγμα  η υποχρέωση καταβολής του ταμείου – 5% στο τέλος κάθε Ιανουαρίου.

«Νομίζω ότι οι προσωπικές επιθέσεις κατά της Επιτροπής πρέπει να έχουν και ένα όριο,» και για τον λόγο αυτό θα φροντίσουμε η Νέα Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας αντί να ασχολείται με το να συντάσει δικαστικές υποθέσεις εναντίον περιουσιών Τσιριγωτών, θα ασχοληθεί με την κατάρτηση του Κτηματολογίου της Εγχωρίου ώστε να είναι σύνομη με το Π.Δ. 272/84   και να αποτελέσει την βάση της Ανάπτυξης των Κυθήρων.

«Φτάνει πιά!»



------------------------------------------
Πάνος Χατζηγιάννης
------------------------------------------