Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΨΙΘΥΡΟΙ...... ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ...... και ΛΑΣΠΟΒΡΟΧΗ......

Ο Εθνικός μας Ποιητής Διονύσιος Σολωμός, στον οποίο συχνά αναφερόμαστε αλλά σπανίως ακούμε, έγραψε πως «Ο Έλληνας πρέπει να θεωρεί Εθνικό ό,τι είναι ΑΛΗΘΕΣ», πριν σχεδόν 200 χρόνια.

Αν ζούσε στα Κύθηρα του 2016 θα επαναλάμβανε την ίδια ακριβώς φράση μάλλον με αυξημένη ένταση και στεντόρεια φωνή. Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις φήμες (γιατί φήμες είναι μέχρι την έκδοση επίσημης ανακοίνωσης από την Αστυνομία και κυρίως μέχρι την ύπαρξη ξεκάθαρης δικαστικής καταδίκης) περί σύλληψης ενός γνωστού μονίμου κατοίκου των Κυθήρων για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, έχουν διαδοθεί και διαδίδονται απίστευτης ανευθυνότητος πράγματα, βλακώδεις φαντασιοπληξίες,
κουτσομπολιά και φήμες που θίγουν άμεσα – ενίοτε και κατ΄ όνομα – συμπολίτες μας και κατοίκους του νησιού και τους εξαρτούν/συνδέουν άμεσα ή έμμεσα όχι μόνο με τη συγκεκριμένη υπόθεση και το εν λόγω πρόσωπο, αλλά – και αυτό είναι το αισχρό – με τις αποδιδόμενες στον ύποπτο αισχρές πράξεις! 


Λες και όσοι κατά καιρούς συνεργάστηκαν με το συγκεκριμένο πρόσωπο είτε στον δημόσιο βίο (ΔΥΟ δημοτικές αρχές!) είτε στην ιδιωτική ζωή πρέπει ντε και καλά να είχαν και γνώση των ιδιωτικών του πράξεων ή να έχουν την ίδια με αυτόν παράνοια!

Και μόνο η σκέψη αυτή είναι ανάξια σχολιασμού! Λες και οι επαγγελματίες του νησιού από τα μαγαζιά των οποίων ψώνιζε πρέπει ντε και καλά να είναι και εκείνοι γνώστες των όποιων συμβάντων.

Λες και τα ιδρύματα, τα σωματεία και οι φορείς στα όποια ήταν ή είναι μέλος να αποτελούν ντε και καλά προέκταση των προσωπικών του επιλογών!
ΕΛΕΟΣ αγαπητοί ΕΛΕΟΣ!

Σε ένα νησί που έχει πολλά σοβαρά προβλήματα να επιλύσει, προβλήματα συσσωρευμένα εδώ και δεκαετίες, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της ενασχόλησης με φαντασιακές φήμες και μύθους, ανεύθυνα κουτσομπολιά και διαδόσεις, είτε αυτό γίνεται αθώα και ακούσια, είτε έχει πολιτικά ή προσωπικά κίνητρα.

Ακούσαμε και ακούμε ότι επίκεινται συλλήψεις διαφόρων συμπολιτών μας και μάλιστα όχι μόνο τα ακούσαμε αλλά τα είδαμε και γραμμένα!!!
Και ερωτώ: ΤΟΣΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΙΑ;;;;; ΤΟΣΗ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΑ;;;;; ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ;;; ΤΟΣΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΘΟ;;;
Ποιος/ποίοι και γιατί διαδίδουν όλες αυτές τις βλακώδεις αηδίες;;;;

Αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί ότι αυτά που λένε και γράφουν έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην τιμή και την υπόληψη συμπατριωτών μας και φυσικά έχουν σοβαρότατες νομικές συνέπειες;;;;;
Πότε πια θα μάθουμε να ασχολούμαστε με τα ΑΛΗΘΙΝΑ και όχι με την ΦΑΝΤΑΣΙΑ και το ΜΥΘΟ;;;;

Αναμένω τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας και αμέσως μετά θα ζητήσω από τους Επικεφαλείς των άλλων τριών Δημοτικών Παρατάξεων την έκδοση κοινής ανακοίνωσης για το συγκεκριμένο θέμα.
Η τοποθέτησή μας και οι αποφάσεις μας θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο αυστηρότητας.
Μέχρι τότε απευθύνω έκκληση σε όλες και όλους να σταματήσουν να αρέσκονται σε δήθεν γαργαλιστικές και πιασάρικες φήμες και διαδόσεις, να σταματήσουν να εξιτάρονται από ανυπόστατα μυθεύματα και ψεύδη που συνιστούν ξεκάθαρη ανωμαλία, ακριβώς όπως και οι αποδιδόμενες στον συγκεκριμένο ύποπτο πράξεις.

Γιατί το να διαδίδεις βλακείες επειδή νομίζεις ή φαντάζεσαι το οτιδήποτε είναι ανωμαλία και τίποτε άλλο! Ουδείς έχει το δικαίωμα να σπιλώνει ανθρώπους, τιμές και υπολήψεις και μάλιστα να μην υφίσταται ουδεμία συνέπεια. Ουδείς έχει το δικαίωμα να διαδίδει ανοησίες και να εφευρίσκει κουτσομπολιά εις βάρος προσώπων βασιζόμενος μόνο στη φαντασία του και όχι σε συγκεκριμένα και αποδεδειγμένα περιστατικά.

Γιορτάζουμε την Εθνική μας Ανεξαρτησία. Η Επανάσταση του 1821 πέτυχε γιατί βασίστηκε στην αλήθεια και όχι στο μύθο. Αν αλλάξουμε όλοι στάση και σταματήσουμε να αρεσκόμαστε στην πλάνη και το φαντασιακό, μόνο τότε θα είμαστε αντάξιοι του αίματος των ηρώων μας.

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να μιλήσω τόσο σκληρά αλλά η κατάσταση με τα γελοία κουτσομπολιά έχει ξεφύγει. Ας την μαζέψουμε πριν προκληθεί ανεπανόρθωτο κοινωνικό πλήγμα πολύ μεγαλύτερο από τις πράξεις που θα αποδειχθεί ότι τελέσθηκαν.

Ας καταλάβουν οι "πηγές" αυτών των ανοησιών ότι το μόνο που τους πρέπει είναι η απομόνωση και η αφάνεια. Ας μπει ένα τέλος στο μύθο και ας δώσουμε τόπο στην αλήθεια και μόνο στην αλήθεια γιατί αλλιώς θα ζούμε σε μια διαρκή οπισθοδρόμηση.
---------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
----------------------------------