Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ

Διαβάσαμε σήμερα το δελτίο τύπου της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης σχετικά με το σοβαρό κοινωνικό θέμα που έχει προκύψει στο νησί μας.

Πριν συνεχίσουμε θα επαναλάβουμε ακόμη μία φορά ότι εφόσον δεν υπάρχει από την αστυνομική η δικαστική αρχή επίσημη αναφορά του ονόματος, αποτελεί νομική υπερβαση κάθε τέτοια αναφορά και δίνει την δυνατότητα στον φερόμενο σαν δράστη να κάνει χρήση δημοσιευμάτων που θα του εξασφαλίσουν ηπιώτερη μεταχείρηση.


Ας προσέξουν λοιπόν οι επίδοξοι διαλαλητές τι λένε και τι γράφουν γιατί η άγνοια των νόμων τους οδήγησε πολλάκις σε εδώλια κατηγορουμένων αντί κατηγόρων.......

Σχετικά λοιπόν με το δελτίο τύπου και τις ευθύνες που επιρρίπτονται στην παρούσα δημοτική αρχή και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη επικοινωνήσαμε μαζί του και ερωτήσαμε εάν θα προβεί σε κάποια απάντηση

Ο κ. Δήμαρχος μας είπε: 

Ότι θεωρεί ανάξια σχολιασμού την δημοσίευση και ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης. Τόνισε ότι το συγκεκριμένο άτομο, του οποίου το όνομα δεν έχει δικαίωμα να αναφέρει κανείς άλλος πλην της αρμόδιας αρχής, όταν αυτή το κρίνει, είχε τοποθετηθεί στην δημοτική βιβλιοθήκη από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης της, επί δημαρχίας Θ. Κουκούλη, μαζί με αρκετούς άλλους εθελοντές, αρκετοί από τους οποίους απεχώρησαν στο διάστημα που ακολούθησε.

Με το συγκεκριμένο άτομο, εκτός από τον Δήμο συνεργάζονταν επίσημα, κρατικά μουσεία και μεγάλοι πολιτιστικοί οργανισμοί εντός και εκτός της Ελλάδος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τελικά όλοι αυτοί ήταν συνεργάτες και γνώστες της παράνοιας αυτού του ατόμου. 

Η προσπάθεια της μείζονος μειοψηφίας να εκμεταλευτεί πολιτικά το γεγονός αποτελεί πράξη αισχρή και τα υπονοούμενα που τα στελέχη της διαδίδουν κατά του Δημάρχου προσωπικά, αποτελούν ποινικά κολάσιμες πράξεις, λόγω της σοβαρότητας τους και των φαντασιοπληξιών που τις τελευταίες ημέρες, με ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων διαδίδονται στα Κύθηρα.

Εν συνεχεία ο κ. Δήμαρχος μας δήλωσε ότι: Κάθε είδους συνεργασία του Δήμου με το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει ήδη διακοπεί και τόνισε με έμφαση ότι ουδέποτε υπήρξε υπεύθυνο των παιδικών προγραμμάτων της βιβλιοθήκης, τα οποία πραγματοποιούνταν και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κανονικά. Η απόλυτη ευθύνη ανήκει στην υπάλληλο του δήμου κ Γεωργία Τσέρη, η οποία έχει αποσπασθεί στην βιβλιοθήκη εδώ και αρκετό διάστημα. 

Επίσης υπενθύμισε ότι το πρόσωπο αυτό συνεργάστηκε στον χώρο της βιβλιοθήκης βασικά και κύρια με τον τέως δήμαρχο κατά την διάρκεια της ίδρυσης της. 

Συμπλήρωσε δε ότι η ουσιώδης διαφορά της παρούσας διοικούσας δημοτικής παράταξης με την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας είναι ότι ουδέποτε θα συνέδεε την οιαδήποτε σχέση της προηγούμενης δημοτικής αρχής με την παράνοια του συγκεκριμένου ατόμου, εκμεταλευόμενη πολιτικά, μια φρικτή αποκάλυψη, με στόχο να πλήξει πολιτικούς αντιπάλους και να δημιουργήσει αίσθημα ανασφάλειας και πανικού στους κατοίκους, και ιδιαίτερα στους γονείς, και πλήττοντας την μεγάλη πολιτιστική προσφορά του θεσμού της βιβλιοθήκης στον τόπο.

Ο κ. Χαρχαλάκης τόνισε με έμφαση ότι η προσπάθεια οποιασδήποτε σύνδεσης του ιδίου η συνεργατών του με την συγκεκριμένη αποκάλυψη είναι πράξη κορυφαίας αισχρότητας που θα απαντηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, αν και όπως δήλωσε, η καλύτερη απάντηση στους κατ' επάγγελμα συκοφάντες, είναι η τεράστια προσπάθεια νοικοκυρέματος του δήμου και των υποδομών του νησιού, που τυγχάνει της πλήρους ανταπόκρισης από την μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών.

Κλείνοντας την παρούσα δημοσίευση θα θέλαμε να επαναλάβουμε για τελευταία φορά ότι μέχρι να αποκαλυφθεί ότι ο καλός μας γείτονας ήτανε απλά ο βιαστής της διπλανής πόρτας, πίναμε μαζί του κρασάκι και καφεδάκι. Αυτό όμως δεν μας μεταμόρφωσε και εμάς σε βιαστές η παιδόφιλους η εγκληματίες, και για να προσθέσω και κάτι ακόμα δικό μου "ούτε και σε γελοίους πολιτικάντηδες".....
---------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------