Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ουρές έξω από τις τράπεζες από πρόσφυγες που θέλουν να επενδύσουν

Ουρές έχουν δημιουργηθεί σήμερα έξω από τις τράπεζες από πρόσφυγες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Χιλιάδες πρόσφυγες κοιμήθηκαν το βράδυ έξω από τις τράπεζες, ώστε να είναι πρώτοι στη σειρά σήμερα το πρωί και να μην χάσουν το κελεπούρι.

Η υπέροχη πρόταση του Δημήτρη Μάρδα βρήκε απροετοίμαστες τις ελληνικές τράπεζες που δεν είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που θέλουν να καταθέσουν τα χρήματά τους.


Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε σχετική εγκύκλιο στις διευθύνσεις των τραπεζών, ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τους πρόσφυγες-επενδυτές που θέλουν να καταθέσουν τα χρήματά τους.

Μάλιστα, υπάρχει και οδηγία να δοθεί προτεραιότητα στους πρόσφυγες-επενδυτές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις από τους Έλληνες επενδυτές που φοβούνται μήπως οι πρόσφυγες προλάβουν και πάρουν όλες τις καλές επενδύσεις.

Πολλοί πρόσφυγες ανοίγουν και θυρίδες για να βάλουν τα κοσμήματά τους, αφού στην Ειδομένη υπάρχει ο κίδυνος να μπει κάποιος στην σκηνή και να σου τα πάρει, την ώρα που θα έχεις πάει για κατούρημα.

Οι πρόσφυγες έχουν ενθουσιαστεί από την δυνατότητα να επενδύσουν στην Ελλάδα και δοξάζουν τον Αλλάχ που έγινε πόλεμος στη Συρία και τους δόθηκε αυτή η χρυσή ευκαιρία.

«Ευτυχώς που έκλεισαν τα σύνορα και εγκλωβιστήκαμε στην Ελλάδα γιατί τώρα θα ήμασταν σε καμιά Γερμανία και θα είχαμε χάσει την ευκαιρία να κάνουμε επενδύσεις» λένε μεταξύ τους οι πρόσφυγες.

Αυτό που έχει ενθουσιάσει ιδιαίτερα τους πρόσφυγες είναι τα capital controls, αφού ξέρουν πως, αν καταθέσουν τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες, θα μπορούν να παίρνουν μόνο 420 ευρώ την εβδομάδα και δεν θα μπορούν να κάνουν σπατάλες και εξαλλοσύνες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένται να υπάρξει αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία, αφού εκατομμύρια πρόσφυγες θέλουν να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.
--------------------------------
Πηγή: pitsirikos.net
--------------------------------