Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Θύελλα αντιδράσεων για τις απειλές του ιερέα στη Βέροια

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν στη Βέροια, κατά την άφιξη των πρώτων προσφύγων από την Ειδομένη στα κέντρα φιλοξενίας.

Ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής, αναμεσά τους και ένας ιερωμένος, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το στρατόπεδο, αποδοκίμασαν έντονα τους πρόσφυγες και πέταξαν στο δρόμο γουρουνοκεφαλές.

Επιπλέον απείλησαν με λιντσάρισμα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που βρήκε καταφύγιο σε κλούβα της αστυνομίας.

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης άκουσε τα παράπονα και τις απειλές του ιερωμένου ο οποίος μαζί με ομάδα πολιτών διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου, δίπλα στο χωριό Αγία Βαρβάρα.

Προσπάθησε να εξηγήσει στους συγκεντρωμένους οτι η πόλη δεν κινδυνεύει όμως αποδοκιμάστηκε. Ορισμένοι πέταξαν στο δρόμο και τρεις γουρουνοκεφαλές κάτι που έχει γίνει και σε άλλα χοτσπότ και παραπέμπει στην παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής.

Η μεταφορά των προσφύγων έγινε με επεισοδιακό τρόπο καθώς χρειάστηκε η συνοδεία των ΜΑΤ για να μπει το λεωφορείο στο στρατόπεδο. Η συμπεριφορά του ιερέα πάντως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουπλής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" κάλεσε το μητροπολίτη Βέροιας να επέμβει και αποδοκίμασε τον ιερέα.

"Αμαυρώνουν με τον χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της ορθοδοξίας, αν υπάρχουν τέτοιοι. Και ζητώ ειλικρινά από τον μητροπολίτη να τοποθετηθεί τον οποίο ξέρω. Η εκκλησία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες", είπε και πρόσθεσε ότι όσοι μιλούν έτσι "είναι έξω από τον Χριστό αυτοί".

"Κύμα" αλληλεγγύης των κατοίκων της Βέροιας στους πρόσφυγες

Όπως μετέδωσε ο Παναγιώτης Μανής, οι κάτοικοι της Βέροιας θεωρούν τα όσα διαδραματίστηκαν θλιβερά και υποκινούμενα. Και το Σάββατο υπήρξαν κάτοικοι που περίμεναν τα τελευταία λεωφορεία που έφθασαν με πρόσφυγες, ωστόσο αυτή τη φορά ο λόγος ήταν για να μιλήσουν με τους πρόσφυγες και να τους ρωτήσουν εάν έχουν κάποια ανάγκη.

Πολλοί πέρασαν την πύλη του στρατοπέδου κρατώντας στα χέρια σακούλες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Ο πατέρας Ευλόγιος είπε πως όλα όσα έγιναν χθες οφείλονται στην έλλειψη ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής και στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν την ειρήνη στην περιοχή.

Αλλά και οι πρόσφυγες με τους οποίους συνομίλησε το MEGA ανέφεραν ότι οι εγκαταστάσεις στο κέντρο φιλοξενίας δεν έχουν καμία σχέση με την Ειδομένη καθώς όπως έλεγε χαρακτηριστικά ένας έχουν πλέον μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους και δεν χρειάζεται να περιμένουν τρεις ώρες στην ουρά για ένα πιάτο φαί.

Την ίδια ώρα, μέσα στις λάσπες της Ειδομένης συνεχίζει να ανθίζει η ελπίδα καθώς το απόγευμα μια 24χρονη από το Κομπάνι της Συρίας έφερε στον κόσμο μέσα στην τέντα δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές το τρίτο κοριτσάκι της.
---------------------------------
Πηγή:  megatv.com
---------------------------------