Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Συνελήφθη στα Κύθηρα Στα δίχτυα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων 69χρονος

Βίντεο και φωτογραφίες με πορνογραφία ανηλίκων κατηγορείται ότι διακινούσε με τη χρήση ειδικού προγράμματος εξασφάλισης ανωνυμίας ένας 69χρονος, που συνελήφθη στα Κύθηρα.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη του εντόπισαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όταν, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Rhodes» για την πάταξη του φαινομένου, πραγματοποίησαν διαδικτυακές έρευνες και εντόπισαν σε server στο εξωτερικό ιστοσελίδα που χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για τον διαμοιρασμό πορνογραφικών αρχείων.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, σε ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα ταυτοποιήθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη που αντιστοιχούσαν στον 69χρονο.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβη την Τρίτη στο σπίτι του 69χρονου στα Κύθηρα, όπου, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, διεξήγαγαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Από την επιτόπια αυτή έρευνα στα ψηφιακά μέσα του, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση φυλλομετρητή με ενσωματωμένες βασικές λειτουργίες δικτύου με δυνατότητα ανωνυμίας, μέσω του οποίου γινόταν η πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Επιπλέον, βρέθηκε πλήθος υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, στο οποίο η πρόσβαση ήταν δυνατή μόνο με πληκτρολόγηση κωδικού πρόσβασης και χρήση ειδικού προγράμματος αποκρυπτογράφησης αρχείων.

Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ένας φορητός κι ένας σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Με δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, ο 69χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
----------------------
Πηγή:  in.gr
----------------------