Έχουν επιστρατευτεί όλοι: βουλευτές, ενώσεις, υπάλληλοι. Αν η μάχη δεν κερδηθεί μέχρι το Σάββατο, τότε το τηλεοπτικό κατεστημένο θα δεχθεί θανάσιμο πλήγμα. Παρ’ όλο, όμως, που τα χτυπήματα, είναι κάτω από τη μέση το νομοσχέδιο Παππά είναι «καλά δεμένο» με σοβαρή μελέτη και ισχυρότατα επιχειρήματα.
Ο κύριος «αντίπαλος», η Digea πέρα από την κατά μέτωπον επίθεση, προσπαθεί να περάσει τη γραμμή της και υπογείως, κρύβεται πίσω από την Κομισιόν, πίσω από την αντιπολίτευση και σήμερα το πρωί πίσω και από την πένα του Γιώργου Παπαχρήστου, αρθρογράφου των Νέων.
Ο κύριος «αντίπαλος», η Digea πέρα από την κατά μέτωπον επίθεση, προσπαθεί να περάσει τη γραμμή της και υπογείως, κρύβεται πίσω από την Κομισιόν, πίσω από την αντιπολίτευση και σήμερα το πρωί πίσω και από την πένα του Γιώργου Παπαχρήστου, αρθρογράφου των Νέων.
Παρά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο κυκλοφόρησε το απόγευμα της Τρίτης και εξηγούσε ότι η Επιστολή Κομισιόν ζητούσε απλώς πληροφορίες αναφορικά με καταγγελία ΙΔΙΩΤΗ προς αυτήν, ο κ. Παπαχρήστος επέμεινε στη στήλη του, στη γραμμή Digea.
Ανακρίβεια 1: Η Κομισιόν διατυπώνει επιφυλάξεις για το νόμο Παππά.
Η αλήθεια: Η Κομισιόν ζητά διευκρινίσεις σε σχέση με το νόμο της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.
Ανακρίβεια 2: Η ΕΡΤnet δημιουργείται για να υποκαταστήσει τη Digea
Η αλήθεια: Η ΕΡΤnet θα είναι ανταγωνιστής της Digea
Ανακρίβεια 3: Το ν/σ δεν μεριμνα για τον ανταγωνισμό
Η αλήθεια: Για ποιο ν/σ μιλάμε; Επίσης, η ΕΡΤnet δεν έχει συσταθεί ακόμα και όταν συσταθεί θα γίνει με σεβασμό στους κανόνες ανταγωνισμού της Ελλάδας και της ΕΕ.
Ανακρίβεια 4: Η Κομισιόν εκφράζει επιφυλάξεις για τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η αλήθεια: Καμία σχέση!
Και εδώ τελειώνει η πρώτη παράγραφος. Η οποία, βέβαια, δίνει και τη γραμμή. Και αναρωτιέται, εύλογα, ο υποψιασμένος αναγνώστης, πώς είναι δυνατόν ένας τόσο έμπειρος πολιτικός αναλυτής να μην έχει διασταυρώσει τις πηγές του; Να μην έχει πάρει την επιστολή στα χέρια του και να δίνει βάση σε όσα του σφυρίζουν στο αυτί;
Και συνεχίζουμε στη δεύτερη παράγραφο, ότι τάχα η Κομισιόν κοινοποίησε στο ΥΠ.ΕΞ την επιστολή για να μεσολαβήσει. Εάν αυτό μεταφράζεται στο ότι την έστειλε στη μόνιμη αντιπροσωπία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, τότε εντάξει, αλλιώς ο Ν. Κοτζιάς δεν εμπλέκεται πουθενά.
Από εκεί και πέρα ο δημοσιογράφος εμπλέκει και τον βασικό μέτοχο στη μέση, εμμέσως προσπαθεί να μας πείσει ότι οι πηγές του είναι κυβερνητικές και αποδομεί ολόκληρο το νομοσχέδιο Παππά (και τον ίδιο) με βάση το σκληρό του ρεπορτάζ.
Κανείς δεν υποστηρίζει ότι το ν/σ είναι τέλειο. Αντί, όμως, να γίνει συζήτηση επί της ουσίας, μέσα στη Βουλή, αναπαράγονται τα επιχειρήματα που ανέπτυξε η ΕΗΤΙΣΕΕ στο non paper που εξέδωσε τον περασμένο Ιούλιο.
Αν η «Επιστολή» δεν καταφέρει να σταματήσει το ν/σ (που δεν θα καταφέρει), υπάρχει και το χαρτί του ΕΣΡ με την «ηχηρή παρέμβαση» της αντιπροέδρου Λίνας «θέλω να γίνω πρόεδρος και ο Παππάς δεν μ’ αφήνει» Αλεξίου, η οποία ενώ τον Αύγουστο ζήτησε παράταση της διαβούλευσης του ν/σ για να κάνει ιαματικά στην Αιδηψό, και την πήρε, βεβαίως, ουδέποτε έστειλε παρατηρήσεις αλλά προτίμησε να χτυπήσει με έγγραφο προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, αλλά και συνέντευξη Τύπου την πρώτη μέρα της συζήτησης του ν/σ στη Βουλή. Α, ναι συγνώμη, είχε στείλει και στις 16/9 παρατηρήσεις στον υπηρεσιακό Υπ. Επικρατείας.
Στη διαβούλευση των φορέων, το πρωί της Τετάρτης, στη Βουλή, δεν πήγε η ίδια, αλλά έστειλε τη συντάκτρια των παρατηρήσεων. Η οποία, σύμφωνα με το δικό μας «έγκυρο, όχι τύπου Παπαχρήστου» ρεπορτάζ απέρριψε όλες τις προτάσεις των συναδέλφων της και έστειλε ό,τι ενέκρινε η κυρία Λίνα «θέλω να γίνω πρόεδρος και ο Παππάς δεν μ’ αφήνει» Αλεξίου.
Ούτε κι αυτό θα σταματήσει τη ρύθμιση, όμως. Τι μένει; Το σαθρό επιχείρημα ότι υπάρχει απεριόριστος χώρος για την εκπομπή καναλιών στο φάσμα συχνοτήτων και άρα η ρύθμιση δεν είναι απαραίτητη. Ωστόσο, ούτε το φάσμα είναι απεριόριστο (χρησιμοποιείται και για τις τηλεπικοινωνίες και για διαφορές ευρωζωνικές υπηρεσίες) και χάρτης συχνοτήτων υπάρχει (άλλη αμαρτία από εκεί την οποία αποκάλυψε ο ΓΔ Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, Νίκος Μιχαλίτσης) και η ρύθμιση είναι απαραίτητη σε κάθε δημοκρατική κοινωνία, σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό δίκαιο.
Ωστόσο, αναρωτιέται κανείς, γιατί τόσο ισχυροί παίκτες, βασίζουν τις ενστάσεις τους σε τέτοια τερτίπια και τόσο μεγάλα νομικά κενά. Δεν έχουν νομικές υπηρεσίες; Δεν έχουν ομάδες επιστημόνων να δουλεύουν; Ή μήπως με τόσες απολύσεις έχουν μείνει οι κομμώτριες όχι μόνο να κάνουν εκπομπές και να βγάζουν δελτία ειδήσεων αλλά στον ελεύθερο χρόνο τους να δίνουν και νομικές συμβουλές;
------------------------------
Πηγή: koutipandoras.gr
------------------------------