Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου στον Ποταμό

Με λαμπρότητα τελέστηκε η δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ιλαριωτίσης στον Ποταμό και στη συνέχεια η επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία όπου και ακολούθησε, κατάθεση στεφάνων υπέρ των πεσόντων στο Ηρώον του στρατηγού Πάνου Κοροναίου, από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπροσωπώντας την πολιτεία ο βουλευτής της Ν.Δ. της Α' Πειραιά κύριος Κώστας Κατσαφάδος. 


Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας και μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου απήγγειλαν ποιήματα.

Την εκδήλωση κάλυψε η Φιλαρμονική Ποταμού παιανίζοντας πατριωτικά εμβατήρια προς τιμήν των πεσόντων Ηρώων.

Κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων επεισόδιο μικρής έντασης δημιουργήθηκε όταν ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ ο κύριος Μανώλης Αναστασόπουλος, διαμαρτυρήθηκε απευθυνόμενος προς την Δημοτική και Τοπική Αρχή, λέγοντας επί λέξη....

"Εδώ ανεβαίνοντας στο βήμα, κατακρίνω μια επαίσχυντη πράξη των Δημοτικών Αρχών και του Τοπικού που δεν έφτιαξαν στεφάνι για την Εθνική Αντίσταση...Τέτοια μαυρίλα επικρατεί.. Ντροπή και αίσχος είστε κατάπτυστοι," είπε αποχωρώντας από την εκδήλωση.

Σήμερα τα Κύθηρα γιόρτασαν και τίμησαν την επέτειο του "ΟΧΙ", τους αγώνες και θυσίες των Ελλήνων που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Όταν ένας λαός έχει μνήμη έχει και μέλλον !

Τιμή και Δόξα σε αυτούς και Χρόνια Πολλά σε όλους εσάς.





-------------------------------------
Πηγή:  AdelinFM
-------------------------------------