Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Αποχή από μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου Κυθήρων

Με αποχή από τα μαθήματά τους απάντησαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Κυθήρων απέναντι στο άλυτο ακόμα πρόβλημα της μεταφοράς από και προς το Σχολείο τους. 
 
Από την αρχή του σχολικού έτους δεν εκτελείται ένα μεγάλο μέρος των μαθητικών δρομολογίων, είτε επειδή έγιναν λάθη στην ηλεκτρονική διαδικασία από τους μεταφορείς, είτε λόγω γενικότερης καθυστέρησης από πλευράς της Περιφέρειας. 
 
 
Όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος του νησιού είχε επισημάνει το πρόβλημα από τον Ιούλιο και δυστυχώς βγήκε αληθινός καθώς για ακόμα μία φορά μαθητές και γονείς υφίστανται έναν ιδιότυπο αποκλεισμό από την εκπαίδευση λόγω της έλλειψης μεταφορών. 
 
Και όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε σχεδόν στο μήνα Νοέμβριο.

Η Περιφέρεια Αττικής που είναι αρμόδια για το θέμα διαβεβαιώνει ότι σε λίγες μέρες θα έχει λυθεί οριστικά, ωστόσο η εκπαιδευτική κοινότητα και οι τοπικές αρχές διαμαρτύρονται έντονα καθώς κάθε χρόνο το πρόβλημα επιτείνεται και σε συνδυασμό με την έλλειψη καθηγητών στα σχολεία δημιουργεί συνθήκες εκπαιδευτικής υποβάθμισης στην ελληνική επαρχία και δημιουργεί μαθητές δύο ταχυτήτων.