Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

2015-10-27_49 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Αποτελέσματα Γ.Σ. αρχαιρεσίες, συγκρότηση Δ.Σ.

Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας
Κλεομβρότου 50, 23100
Πληροφορίες: Παναγιώτης Αλεξανδράκης
Τηλ: 27310-83335
Κιν: 6932-312-912
e-mail: alexandrakistakis@gmail.com
blog: takisalexandrakis.blogspot.gr/
blog: amealakonias.blogspot.gr
Προς:  Μ.Μ.Ε., Σπάρτη, 27 Οκτωβρίου 2015, Αρ. Πρωτ.: 49

Δελτίο τύπου

Θέμα: Πραγματοποίηση τακτικής γενικής συνέλευσης για την εκλογή των μελών που θα στελεχώνουν όλα τα όργανα του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας - συγκρότηση Δ.Σ.

Η τακτική γενική συνέλευση του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας (ως η δεύτερη άρα και η οριστική) συνεκλήθη νομότυπα το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στο γραφείο του Σωματείου στην πόλη της Σπάρτης, με κύριο θέμα τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη μελών τα οποία θα αναλάβουν όλες τις καίριες θέσεις σε όλα τα όργανα του Σωματείου, Δ.Σ., Ε.Ε. εκπρόσωποι ΕΣΑμεΑ και ΠΟΜΑμεΑ.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε, ως εκπρόσωπος της ΕΣΑμεΑ, ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Καραλής.

Όλες οι αποφάσεις για όλα τα θέματα λήφθηκαν με απόλυτη ομοφωνία όλων των μελών του σώματος της Γ.Σ., όπως το θέμα της ανάδειξης των μελών της εφορευτικής επιτροπής την οποία απετέλεσαν η κα Παρασκευούλα  Μπόνου, η κα Σταυρούλα Βαφάκου και ο κ. Ευάγγελος Γιόκαρης οι οποίοι υποστήριξαν τον ορισμένο από το Πρωτοδικείο Σπάρτης δικαστικό αντιπρόσωπο κ. Μακρή Πρόεδρο Πρωτοδικών στη διενέργεια των αρχαιρεσιών, όπως επίσης στο θέμα της λογοδοσίας του Δ.Σ., τα θέματα του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού και το θέμα της απαλλαγής του απερχομένου Δ.Σ. των ευθυνών του.

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, στις οποίες συμμετείχαν ογδόντα (80) μέλη, ανέδειξαν:
  • Για το Δ.Σ. τον κ. Παναγιώτη Αλεξανδράκη, τον κ. Σταύρο Λαμπρινάκο, την κα Μεταξία Κοκκονού, τον κ. Αλέξανδρο Χυτούδη και την κα Ουρανία Γρίβα ως τακτικά μέλη, και τον κ. Παναγιώτη Δάβο και τον κ. Σπυρίδωνα Σταυρόπουλο ως αναπληρωματικά μέλη.
  • Για την Ε.Ε. τον κ. Δημήτριο Κυριακούλια, την κα Γεωργία Γαβαλάκη και τον κ. Δημήτριο Γεωργίτσο ως τακτικά μέλη και την κα Άννα Χελιώτη και την κα Πόπη Γερόντζου ως αναπληρωματικά μέλη.
  • Για την εκπροσώπηση του Σωματείου στην ΕΣΑμεΑ τον κ. Παναγιώτη Αλεξανδράκη, τον κ. Σταύρο Λαμπρινάκο ως τακτικούς εκπροσώπους, και την κα Μεταξία Κοκκονού, την κα Ουρανία Γρίβα και τον κ. Παναγιώτη Δάβο ως αναπληρωματικούς εκπροσώπους.
  • Για την εκπροσώπηση του Σωματείου στην ΠΟΜΑμεΑ τον κ. Παναγιώτη Αλεξανδράκη, τον κ. Σταύρο Λαμπρινάκο, τον κ. Δημήτριο Κυριακούλια, την κα Μεταξία Κοκκονού ως τακτικούς εκπροσώπους, και την κα Γεωργία Γαβαλάκη, τον κ. Αλέξανδρο Χυτούδη, τον κ. Παναγιώτη Δάβο και τον κ. Σπυρίδωνα Σταυρόπουλο ως αναπληρωματικούς εκπροσώπους.
Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ η οποία ακολούθησε, καθορίστηκαν οι θέσεις ευθύνης κάθε τακτικού μέλους του Δ.Σ.

Ομόφωνα αποφασίστηκε να παραμείνει στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. ο κ. Παναγιώτης  Αλεξανδράκης, να παραμείνει στη θέση του αντιπροέδρου ο κ. Σταύρος Λαμπρινάκος, τη θέση του γενικού γραμματέα να αναλάβει η κα Μεταξία Κοκκονού, τη θέση του ταμία να αναλάβει ο κ. Αλέξανδρος Χυτούδης και τη θέση του μέλους του Δ.Σ. να αναλάβει η κ.α Ουρανία Γρίβα. Ακολούθησε συζήτηση για τα θέματα που αφορούν το Σωματείο, με γόνιμο διάλογο και πλήρη ενημέρωση για τη διοίκηση του Σωματείου, με σχεδιασμό πλάνου δράσεων, καθορισμένων από τις αποφάσεις της Γ.Σ. και τα οριζόμενα στο καταστατικό του φορέα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης αυτής συνεδρίασης τονίστηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα συμμετοχής του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας στο πανελλαδικό παν-αναπηρικό συλλαλητήριο της 4ης Νοεμβρίου 2015 στις 11:00 το πρωί στην Αθήνα στην πλατεία Ομονοίας, το οποίο διοργανώνεται από την ΕΣΑμεΑ με σκοπό τη λήψη από την Πολιτεία άμεσων μέτρων και δημοσίων πολιτικών προκειμένου να προστατεύονται άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες τους από την κοινωνική και οικονομική κρίση. Τονίστηκε πως όσο πιο μαζική θα είναι η παρουσία μας και η φωνή μας αυτή την ημέρα, τόσο πιο ηχηρό θα είναι το μήνυμα κοινωνικής διαμαρτυρίας που καλούμαστε να στείλουμε.

Το Δ.Σ. καλεί τα μέλη του Σωματείου και τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Η μετακίνηση από την πόλη της Σπάρτης θα γίνει με μισθωμένο από το σωματείο μας λεωφορείο, το οποίο θα ξεκινήσει στις 07:00 το πρωί της 4ης Νοεμβρίου 2015, εφόσον υπάρξει επαρκής συμμετοχή. Εάν κριθεί αναγκαίο λόγω μεγάλης συμμετοχής, θα μισθωθεί δεύτερο λεωφορείο και το ένα λεωφορείο θα ξεκινήσει από το Γύθειο στις 05:30 το πρωί, θα περάσει από τη Σκάλα στις 06:00 και θα αναχωρήσει για Αθήνα στις 07:00. Η επιστροφή υπολογίζεται στις 18:00 στη Σπάρτη, 19:00 στη Σκάλα και στις 19:30 στο Γύθειο. Περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων στο κινητό του αντιπρόεδρου κ. Σταύρου Λαμπρινάκου 6972055212. Θα ακολουθήσει επόμενο δελτίο τύπου για να ενημερώσει όλα τα μέλη για τις λεπτομέρειες.

Για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των μελών του Σωματείου, παρακαλούμε όλα τα μέλη και τις οικογένειές τους να διαβάζουν τις ανακοινώσεις που αναρτώνται στην είσοδο του γραφείου του Σωματείου στην πόλη της Σπάρτης, να αναζητούν τα δελτία τύπου στις εφημερίδες και τα λοιπά μέσα μαζικής επικοινωνίας που υποστηρίζουν διαρκώς το έργο μας με μόνιμη προτεραιότητα στις δημοσιεύσεις μας, καθώς και στο ιστολόγιο του Σωματείου amealakonias.blogspot.gr

Τέλος, παρακαλούμε όσα μέλη διαθέτουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μας την κοινοποιήσουν ώστε να τους στέλνουμε σημαντικό πληροφοριακό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.
Μετά τιμής, το ΔΣ του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας