Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Άρθρο 08: Αναγνώριση χρόνου στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης

1. Οπλίτες πτυχιούχοι ιατρικής μπορούν να υπηρετούν σε αγροτικά ιατρεία και περιφερειακά ιατρεία Κέντρων Υγείας. Η τοποθέτηση γίνεται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας, ανάλογα με τις ανάγκες του Υπουργείου Υγείας και τις δυνατότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.




2. Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης στις υπηρεσίες και στους φορείς της παραγράφου 1, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου. Μετά την ολοκλήρωση της θητείας, ο πτυχιούχος ιατρικής παραμένει εφόσον το επιθυμεί στο αγροτικό ιατρείο ή το περιφερειακό ιατρείο Κέντρου Υγείας που υπηρέτησε ως οπλίτης έως την συμπλήρωση του απαραίτητου χρόνου υπηρεσίας υπαίθρου.

3. Για τους οπλίτες ιατρούς, που έχουν καταταγεί μετά την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας, το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής τους υποχρέωσης λογίζεται ως ιατρική προϋπηρεσία για το διορισμό αυτών στο Ε.Σ.Υ., σύμφωνα με τις διατυπώσεις του άρθρου 27 παραγράφου 4 του ν. 1397/1983, εφόσον υπηρετούν σε αγροτικά ιατρεία και περιφερειακά ιατρεία Κέντρων Υγείας.

4. Οι οπλίτες ιατροί των παραγράφων 1 και 3, δικαιούνται πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρόσθετης αμοιβής ίσης με αυτής που ορίζεται κάθε φορά για τα καθήκοντά τους από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο και την καταβάλει από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό του πιστώσεις.

5. Με απόφαση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων καθορίζεται η διοικητική υπαγωγή των οπλιτών των παραγράφων 1 και 3 του παρόντος άρθρου, ο αριθμός τους ανά ΕΣΣΟ, και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.
-------------------------------
Πηγή:    opengov.gr
-------------------------------