Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ "ΟΧΙ" ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ

28η Οκτωβρίου 2015: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε στη Νεάπολη Βοιών παρουσία πλήθους κόσμου η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Προηγήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων, στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών, Φορέων και Συλλόγων και ο ''πανηγυρικός'' της ημέρας.

Τιμή απέδωσαν μαθητές του Γυμνασίου που προσφώνησαν τους πεσόντες από τα Βάτικα που έπεσαν ηρωικά στο πεδίο της μάχης το 1940. (την εκδήλωση παρουσίασε η κυρία Αναστασία Μινόπετρου δημοτικός υπάλληλος).


Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την εντυπωσιακή παρέλαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου του Γυμνασίου Νεαπόλεως ΕΠΑΛ και Λυκείου Νεάπολης με την Δημοτική Φιλαρμονική των Βοιών να παιανίζει.

Τον δήμο εκπροσώπησαν καταθέτοντας στεφάνι: ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Βοιών κύριος Χαράλαμπος Κουτσονικολής , από την κοινότητα Νεάπολης ο Πρόεδρος κύριος Ιωάννης Γεωργουδής, επίσης η Αστυνομία, Πυροσβεστική και το Λιμεναρχείο απέδωσαν τιμές καταθέτοντας στεφάνια δια των εκπροσώπων τους, η κυρία Σοφία Δουμάνη δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Μονεμβασιάς κατέθεσε εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, ο ιατρός κύριος Αντώνης Τάντουλος εκπροσώπησε τις πολιτικές υπηρεσίες του τόπου, μαθητές όλων των σχολείων, ο Αθλητικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Ψαράδων και ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Βοιών "Ξένιος Ζευς".
''Ο εορτασμός της σημερινής Εθνικής Επετείου ας μην περιοριστεί μόνο στην ανανέωση της ιστορικής μας μνήμης, αλλά ας γίνει η πηγή από την οποία θα αντλήσουμε όλοι μας και ιδιαίτερα η νέα γενιά, διδάγματα για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας''.

-------------------------------------
Συμβαίνει Τώρα
-------------------------------------