Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

GIOSTRA SULMONA ITALIA


ΚΥΘΗΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
 GIOSTRA SULMONA ITALIA

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, αποδεχόμενος την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση της Giostra Cavalleresca di Sulmona, συμμετείχε με το χορευτικό του τμήμα στην εκδήλωση της Γκιόστρας στην πόλη Sulmona της Κεντρικής Ιταλίας, από 25 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2015.

Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου παρακολούθησαν τους τοπικούς αγώνες της  Sulmona

Τις επόμενες τρείς ημέρες φιλοξενηθήκαν στο Villalago,  ένα μικρό ορεινό μεσαιωνικό χωριό και δέχθηκαν τη θερμή φιλοξενία των εγκάρδιων κατοίκων του.


Την Πέμπτη 30 Ιουλίου επέστρεψαν στη Sulmona, όπου τα παιδιά του χορευτικού μας με επικεφαλής την άξια δασκάλα τους, κα Λίτσα Γαλανάκη, έστησαν περίπτερο με παραδοσιακά προϊόντα των Κυθήρων, το οποίο εκατοντάδες κόσμου επισκέφθηκε, θαύμασε και  δοκίμασε τα προϊόντα του τόπου μας.

 Την Παρασκευή 31 Ιουλίου το βράδυ συμμετείχαν σε μεσαιωνικό δείπνο, στρωμένο στην πλακόστρωτη πλατεία της γειτονιάς που φιλοξενήθηκαν.

Το Σάββατο 1 Αυγούστου ο Δήμαρχος της πόλης υποδέχθηκε στο Δημαρχείο όλες τις αποστολές σε μία γιορτινή τελετή ,όπου έγινε και ανταλλαγή δώρων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας τα παιδιά του χορευτικού παρέλασαν στους δρόμους της πόλης, φορώντας σπαλέτα και χόρεψαν κυθηραϊκούς χορούς.

 Το βράδυ ακολούθησαν οι ημιτελικοί των ιππικών αγώνων. Σε ένα κατάμεστο στάδιο 3.000 ατόμων ο χορός της κυθηραϊκής αποστολής καταχειροκροτήθηκε και στο τέλος όλες οι ελληνικές αποστολές (Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα)  χόρεψαν μαζί συρτάκι.
Την  Κυριακή 2 Αυγούστου έγιναν οι τελικοί αγώνες, όπου είχαμε την τύχη ο ιππότης που εκπροσωπούσε τα Κύθηρα  να αναδειχθεί τελικός νικητής στους ιππικούς αγώνες. Τα μέλη της αποστολής μας είχαν τη χαρά να παραλάβουν το  Ευρωπαϊκό Πάλιο, το λάβαρο- βραβείο του νικητή. Ένα έργο τέχνης που είναι σύμβολο υπεροχής και δύναμης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών ευχαριστεί θερμά τα μέλη της χορευτικής ομάδας και την κα Λίτσα Γαλανάκη που άξια εκπροσώπησαν τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο και μέσω αυτού το νησί των Κυθήρων.

(Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή του Κ.Σ.Α στη Giostra Cavalleresca di Sulmona στην ηλ. διεύθυνση  www.kithiraikossindesmos.gr ).

Για τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών
Η Γεν. Γραμματέας
Βάσω Σαμίου-Φλωροπούλου