Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Πολύς κόσμος προσήλθε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το πρωί στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου για να παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία, να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Εκκλησίας «Δεύτε το ζωοποιόν ξύλον προσκυνήσωμεν» και να πάρει την ευλογία μαζί με τα βασιλικά από το Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ.

Ο ιστορικός ναός του Εσταυρωμένου έλαμπε κυριολεκτικά και ο Τίμιος Σταυρός στολισμένος πλούσια απ’ τις κυρίες της ενορίας και υψωμένος στο κέντρο του ναού σηματοδοτούσε το νόημα της μεγάλης εορτής.

Ο παλαιός δεσποτικός θρόνος, που απομακρύνθηκε πριν 40 χρόνια, ανακαινισμένος και συντηρημένος τοποθετήθηκε στη θέση του με ενέργειες του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και έγκριση του Σεβασμιωτάτου και απομακρύνθηκε ο άλλος, ο οποίος λόγω μεγέθους και τεχνοτροπίας δεν ταίριαζε στο χώρο.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μίλησε για το ιστορικό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και είπε ότι εάν ενατενίσομε το «ζωοποιόν ξύλον» θα πάρομε δύναμη να ξεπεράσομε τις δυσκολίες και την πολλαπλή κρίση.

Την εορτή τίμησαν ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κομηνός Γεώργιος και Αγγελιουδάκης Ματθαίος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζαντιώτης Παναγιώτης, το Δημοτικό Σχολείο της Χώρας  καθώς και αντιπροσωπεία από το Γυμνάσιο και Λύκειο Κυθήρων.








---------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
---------------------------------------