Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου Κώστα Κατσαφάδου 14-9-15

Την πεποίθησή του ότι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δεν μπορούν να υπάρξουν, εξέφρασε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ».

Όπως υποστήριξε ο κ. Κατσαφάδος «η ΝΔ οφείλει και πρέπει να κάνει αυτό που έκανε διαχρονικά. Να είναι αρωγός και να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων για να αποκτήσει η χώρα σταθερότητα και να παραμείνει στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. 


Από την πρώτη στιγμή ο κ. Μεϊμαράκης δεν απέκλεισε κανένα κόμμα. Απέκλεισε μόνο τα κόμματα που δε βάζουν ως γνώμονα στο τραπέζι των συζητήσεων τον ρεαλισμό. Η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να μη βρει κοινούς τρόπους για να συγκυβερνήσει. Μέσα από μια ευρύτερη συνεργασία θα είναι και πιο αποδεκτά όλα αυτά που πρέπει να γίνουν και να εφαρμοστούν στην κοινωνία για να προχωρήσουμε μπροστά.

Επί 30 μήνες, η ΝΔ συγκυβέρνησε με τον μεγάλο της αντίπαλο, το ΠΑΣΟΚ, μαζί με ένα αριστερό κόμμα, τη ΔΗΜΑΡ, γιατί υπήρχε ένας στόχος: Να μείνει η χώρα όρθια. Να έρθει η σταθερότητα στη χώρα. Μία αυτοδύναμη κυβέρνηση δε θα μπορεί να έχει δύναμη να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις καταστάσεις τις οποίες υπάρχουν.»

Αναφερόμενος στο καυτό θέμα της ανεργίας, ο κ. Κατσαφάδος υποστήριξε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν παράγουμε, δεν έχουμε οικονομία, δεν υπάρχει ιδιωτικός τομέας. Κι εφόσον δεν υπάρχει ιδιωτικός τομέας, η ανεργία θα ανεβαίνει κατακόρυφα. Ο μόνος τρόπος για να μειώσουμε την ανεργία είναι να δημιουργηθεί οικονομία, να υπάρξουν ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα επενδύουν στη χώρα μας. Για να επενδύσουν οι επιχειρήσεις όμως πρέπει να υπάρξουν μέτρα.»

Ο κ. Κατσαφάδος υποστήριξε ακόμη ότι το δημοψήφισμα «ήταν λάθος, δεν έπρεπε να είχε γίνει», έκανε λόγο για την εύρεση ρεαλιστικών λύσεων «που θα συντομεύσουν τον χρόνο του ταξιδιού μέσα από το μνημόνιο, γιατί η πραγματικότητα είναι ότι μας δανείζει ένας οργανισμός που βάζει όρους» προσθέτοντας πως «αν δεν δανειστούμε, θα πρέπει να γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα όπου οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές σε σχέση με το δύσκολο σήμερα που ζούμε» και τόνισε πως η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι έτοιμη να δουλέψει σκληρά.

«Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ είναι νέοι άνθρωποι με νέοι ιδέες. Άνθρωποι που έχουν διάθεση να βουτήξουν τα χέρια τους και να προσπαθήσουν να φέρουν λύσεις. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε με τόλμη και για τις μεταρρυθμίσεις και για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη, είτε είμαστε, είτε όχι στην εξουσία. Κάποιοι άλλοι ενώ έχουν την εξουσία προσπαθούν να διώξουν την ευθύνη από πάνω τους και να την μοιράσουν στα άλλα κόμματα και τον λαό. Και αυτοί οι άλλοι το έδειξαν στους 7 μήνες.» 



Ο Βουλευτής επισκέφτηκε τα ΚΑΠΗ του 1ου , 2ου και 5ου Διαμερίσματος του Πειραιά όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη και εργαζομένους που τον υποδέχθηκαν θερμά, αναγνωρίζοντας πως ο κ. Κατσαφάδος είναι πάντα κοντά στην τρίτη ηλικία. 

Χθες, ο κ. Κατσαφάδος περιόδευσε στην Ύδρα, όπου επισκέφτηκε κατοίκους και καταστηματάρχες του νησιού που του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.