Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΣΚΟΤΩΝΩ ΤΑ ΖΩΑ ......ΠΡΑΞΗ ΜΑΓΚΙΑΣ; ΠΡΑΞΗ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥ; ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΙΟΣ ;;

Παρατηρούμε φαινόμενα ντροπής στο Δήμο Μονεμβασιάς που μαυρίζουν την εικόνα ενός Δήμου έτσι επειδή κάποιοι είναι απλά με δυο λόγια ...φονιάδες.

Διότι φόνος είναι. Γιατί φοβόμαστε τις λέξεις;

Ο καθένας εκτός λίγων εξαιρέσεων η πράξη προκαλεί συναισθήματα λύπης και ντροπής και αγανάκτησης.


Οι μεν φιλόζωοι με όλη τη σημασία της λέξης οι οποίοι προσφέρουν έμπρακτα στην φροντίδα των αδέσποτων αλλά και δεσποτικών ζώων όταν τους ζητηθεί ,τους εξοργίζουν οι αποδεκατισμοί γατιών σκυλιών με τρόπο βασανιστικό και ύπουλο και αντιδρούν με αγανακτισμένα σχόλια.
Όχι όμως ότι και οι υπόλοιποι που δεν μιλάνε πάει να πει ότι επικροτούν τον φόνο των ζώων. Ίσα ίσα όλοι μας προβληματίζει το γεγονός που προσβάλει και στιγματίζει μια κοινωνία ωσάν να είμαστε όλοι μας απολίτιστοι και βάναυσοι με τα ζώα και το ότι δεν βγαίνει να μιλήσει ο καθένας μην εξηγηθεί ότι σε χειροκροτούν μάγκα φονιά.

Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να είσαι εσύ ο φονιάς και να μας νομίζεις "συνένοχους", δεν έχεις δικαίωμα να μας κολλάς την ταμπέλα ότι σ αυτόν εδώ τον δήμο που κάνουμε προσπάθειες για την ανάδειξη του με τρέξιμο με αγώνα ότι επειδή δεν σε βρίζουμε η επειδή δεν σου "πετάμε" φόλα ότι σε αποδεχόμαστε μάγκα φονιά.

Κάνεις μεγάλο λάθος και δεν θα επιτραπεί σε κανέναν που με ύπουλο τρόπο αφαιρεί ζωές να ακυρώνει όλες τις προσπάθειες που γίνονται από πολίτες και αιρετούς για έναν τόπο που αν μη τι άλλο το μόνο που δεν αξίζει είναι να στιγματίζεται από τυπάκους σαν και σένα .

Ο πόνος που προκαλεί στα ζώα και στους ανθρώπους ο φόνος ενός ζώου είναι πολύ μεγάλος, η μουτζούρα στον πολιτισμό σε έναν τόπο ασυγχώρητη.

Ξανασκέψου ο φόνος των ζώων τιμωρείται σαν εγκληματική ενέργεια από πρόθεση και μια του κλέφτη δυο του κλέφτη ...τρεις του νοικοκύρη....θα πιαστείς.

 
------------------------------------
Συμβαίνει Τώρα
------------------------------------