Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ακινητοποιημένο για επισκευή ζημιών το "Βιτσέντζος Κορνάρος"

Ακυρώθηκαν τα δρομολόγια Δεύτερας και Τρίτης του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος" από Πειραιά προς Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμο με επιστροφή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ναυτιλιακή εταιρεία LANE Sea Lines σε ανακοίνωσή της, «λόγω εκτάκτου δεξαμενισμού του Ε/Γ "Βιτσέντζος Κορνάρος" το δρομολόγιο του πλοίου Δευτέρα 30-03-2015 από Πειραιά προς Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμο και επιστροφή Τρίτη 31-03-2015 θα παραμείνει ανεκτέλεστο.

Τα κατά λιμένα πρακτορεία LΑΝΕ παρακαλούνται για σχετική ενημέρωση επιβατών, για τους οποίους διατίθενται στοιχεία επικοινωνίας».


Ο έκτακτος δεξαμενισμός αποφασίστηκε προκειμένου να επισκευαστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την προσάραξη την περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι της Κάσου.

Υπενθυμίζεται πως με το πλήρωμα του πλοίου συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας κατά την άφιξη του "Βιτσέντζος Κορνάρος" στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να το συγχαρεί «για τις προσπάθειές τους ώστε, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, να αντιμετωπιστεί με επιτυχία και με ασφάλεια για τους επιβάτες το πρόβλημα που προέκυψε με την προσάραξη του πλοίου στο λιμάνι της Κάσου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Δρίτσας «θέλησε στο πρόσωπο των μελών του πληρώματος του "Βιτσέντζος Κορνάρος" να εκφράσει τις ευχαριστίες της Πολιτείας και την εμπιστοσύνη στις ικανότητες και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι με την υψηλής ποιότητας τεχνογνωσία τους συμβάλλουν στην επιτυχή πορεία της Ελληνικής ναυτιλίας σε όλους τους κλάδους». 

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο "Βιτσέντζος Κορνάρος" κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα της Κυριακής μετά τη μεγάλη περιπέτειά του το βράδυ της Τετάρτης, όταν αυτό προσάραξε στο λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου.

Οι 227 επιβάτες και τα 55 άτομα πλήρωμα εγκλωβίστηκαν για δυο 24ωρα μέσα στο πλοίο, καθώς λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δεν μπορούσε να γίνει προσπάθεια αποκόλλησής του. Τελικά την Παρασκευή το απόγευμα με τη βοήθεια ενός ταχύπλοου επιβατηγού, το πλοίο αποκολλήθηκε και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κάσου.

Την Κυριακή έφτασε στον Πειραιά κενό επιβατών προκειμένου να γίνει έλεγχος και επιθεώρηση στις βλάβες που έχει υποστεί, ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα επιστρέψει και πάλι στα δρομολόγιά του.
-----------------------------------
Πηγή:  neakriti.gr
-----------------------------------