Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Επιστολή Απάντηση του Αντιδημάρχου κ. Μ.Πρωτοψάλτη για το δημοσίευμα "Στο σκαμνι ο Δήμαρχος Κυθήρων για παράβαση καθήκοντος."

Αγαπητέ κ. Λαμπρινίδη Χρόνια Πολλά.
Με έκπληξη  διαβάσαμε στην σελίδα σας, άρθρο του κ. Βασίλη Τζήμτσου, ο οποίος, χωρίς να τον γνωρίζουμε, για δεύτερη φορά, δημοσιεύει συκοφαντικό, λασπολογικό άρθρο είς βάρος μας.
Φαίνεται ότι ούτε  τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων δεν μπορούν να ηρεμήσουν οι πολέμιοι της Δημοτικής Αρχής του νησιού μας.

Ο άγνωστος στους Κυθηρίους Βασίλης Τζήμτσος επανήλθε Χριστουγεννιάτικα με το γνωστό δημοσίευμα για δήθεν έργα στα Κύθηρα σαν της "Άρτας το Γεφύρι".

Με πολλές ψεύτικες λεπτομέρειες, οι οποίες προδίδουν τον πληροφοριοδότη, με περίσια λάσπη, συκοφαντεί τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και γενικότερα την Δημοτική Αρχή των Κυθήρων. Ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα;

Με ψεύδη γίνεται προσπάθεια   να δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις για ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται με ανιδιοτέλεια, οι οποίοι πάταξαν την "λαμογιά" και επιτέλεσαν σημαντικότατο έργο στον τόπο τους.  Σε περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης,  υλοποίησαν σπουδαίο έργο και παράλληλα  διατήρησαν  τα οικονομικά του Δήμου σε αρίστη κατάσταση!

Οι Κυθήριοι γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη τα τελευταία χρόνια στο νησί τους, γνωρίζουν ποιοί μοχθούν καθημερινά για την επίλυση των προβλημάτων τους, αυτό είναι το τραγικό για τους κατ' επάγγελμα καταγγέλοντες και  λασπολόγους.


Έχει γίνει στόχος και γίνεται μεγάλη κουβέντα για ένα έργο, πολύ σημαντικό για τα Κύθηρα, τον παρακαμπτήριο δρόμο της Τρύπιας Πέτρας που οδηγεί στο μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Το έργο αυτό ήταν πρώτο στις συζητήσεις κάθε προεκλογική περίοδο λόγω της σπουδαιότητας την οποία όλοι συμφωνούσαν ότι έχει. Θα βοηθούσε στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, αφού από τον υπάρχοντα δρόμο προς τα "Μυρτίδια"  δεν μπορούσαν να περάσουν Πούλμαν.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή όταν ανέλαβε καθήκοντα το 2007 ξεκίνησε και τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2009, ο ανάδοχος προέκυψε από διαγωνισμό και προσέφερε έκπτωση 45%. Ήταν ένα δύσκολο έργο σε δύσβατο και απόκρημνο μέρος, ο βράχος πολύ σκληρος και δεν επιτρεπόταν η χρήση εκρηκτικών.

Με την έναρξη των εργασιών, άρχισε και ο πόλεμος  ξεκίνησαν οι καταγγελίες, οι αναφορές οι προσφυγές από γνωστό  εργολάβο, με εκατοντάδες  σελίδες καταγγελλιών, προσπαθούσε να επιτύχει τον στόχο του, να σταματήσει το έργο.



Η χρηματοδότηση του έργου θα προερχόταν κατά ένα μέρος από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας και τα υπόλοιπα από πόρους του Δήμου. Το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ λόγω της οικονομικής κρίσης καθυστερούσε για χρόνια να εξοφλήσει τους Λογαρισμούς, η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας, η οποία θα έδινε 100.000€ δεν τα έχει δώσει ακόμη! Αυτό είχε σαν συνέπεια οι λογαριασμοί που εξεδόθησαν το 2009 να εξοφληθούν το 2011 καί οι λογαριασμοί του 2010, εξοφλήθηκαν το 2012 και το 2013!!!

Για να ολοκληρωθεί το έργο χρειάστηκε να σκαφτούν 20.000 κυβικά σκληρού βράχου, χρηάστηκαν 700 κυβικά οπλισμένου σκυροδέματος για τα τεχνικά έργα, 2.000 κυβικά 3Α, 6.000 τετραγωνικά ασφαλτοτάπητα, 600 μέτρα μπάρες προστασίας κλπ. Έχει μήκος 900 μέτρα και θα κοστίσει συνολικά, για  να πληρωθούν όλα τα παραπάνω, ο ΦΠΑ 23%, οι εισφορές στο ΙΚΑ, οι φόροι κλπ, το ιλιγγιώδες ποσό των 230.000€ !!!.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί, χρησιμοποιείται δε από τα απορριμματοφόρα του Δήμου από το 2010. Έγινε αγιασμός φέτος στις 24 Σεπτεμβρίου από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίου, παρουσία του Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ και δύο ακόμη Ιεραρχών.  Ο ανάδοχος δεν έχει εξοφληθεί ακόμη.

Κατηγορούμεθα λοιπόν για παράβαση καθήκοντος ο Δήμαρχος και όλοι εμείς, γιατί δώσαμε παρατάσεις προκειμένου να ωφελήσουμε τον ανάδοχο! Ο οποίος όμως κατασκεύασε ένα έργο τσάμπα, στο 1/5 του κόστους, σύμφωνα με αντικειμενικούς υπολογισμούς, καθυστερούσε δύο χρόνια τουλάχιστον  να πληρωθεί αυτά που δικαιούται. Με  το έργο και τώρα εξυπηρετείται ο ΧΥΤΑ και η Ιερά Μονή, ο ανάδοχος δεν έχει πάρει ακόμη αυτά τα λίγα χρήματά του. Τι είδους εύνοια του έχουμε προσφέρει; τι μπόνους είναι  αυτό που του δώσαμε; Αυτά  τα βλέπουν   μόνο οι άρρωστοι  εγκέφαλοι, όσων,  ούτε τα Χριστούγεννα, την γιορτή της αγάπης, δεν μπορούν να ησυχάσουν.

Τα ίδια ισχύουν και για τα υπόλοιπα ψεύδη του δημοσιεύματος, οι ίδιοι άνθρωποι είναι πίσω και από αυτή την εκστρατεία λάσπης. Σε πείσμα των συκοφαντών, τα έργα όλα ολοκληρώθηκαν χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος ούτε 1 ευρώ! Αυτό έχει σημασία και οι Κυθήριοι το γνωρίζουν.

Θα επανέλθω αργότερα με πλήρη ανάλυση όλων των έργων τα οποία κατασκευάστηκαν στην διάρκεια των θητειών που οι συμπατριώτες μας, μας εμπιστεύθηκαν.

Παρακαλώ κ. Λαμπρινίδη να αποστείλετε το σημείωμά μου στον κ. Τζήμτσο και να του ζητήσετε να το δημοσιεύσει, αυτό απαιτεί η δεοντολογία του λειτουργήματός σας.

Με εκτίμηση
Μιχάλης Δ. Πρωτοψάλτης
Αντιδήμαρχος Δήμου Κυθήρων.