Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Μερικές ασυνήθιστες και άγνωστες χρήσεις του αλατιού!

Τα διαμάντια μπορεί να είναι πιο όμορφα και πιο ανθεκτικά, αλλά υπάρχει ένα άλλο είδος ημιδιαφανούς βράχου που είναι ακόμη πιο πολύτιμο για εμάς. Κάνει τα φαγητά μας πολύ πιο νόστιμα και έχει εκατοντάδες - αν όχι χιλιάδες - πρακτικές χρήσεις.


1. Για να αποτρέψετε το στάξιμο των κεριών και ότι συνεπάγεται, δηλαδή καθάρισμα. Βουτήξτε τα κεριά σε ένα ισχυρό διάλυμα άλατος για 2-3 ώρες.

2. Θέλετε να δείτε αν το αυγό είναι φρέσκο; Προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι νερό και ρίξτε το αυγό μέσα. Αν είναι φρέσκο, θα επιπλέει! Αν όχι θα βουλιάξει προς τα κάτω.

3. Για να απολυμάνετε τα σφουγγάρια της κουζίνας και να διώξετε τα βακτήρια. Σαπουνίστε καλά το σφουγγάρι και στη συνέχεια μουλιάστε τα σε κρύο, αλατισμένο νερό για μια ώρα ή δύο.

4. Για να διατηρήσετε περισσότερο τις σκούπες από φυσικές ίνες, βυθίστε τες σε ένα ζεστό, αλμυρό νερό πριν από την πρώτη χρήση τους.

5. Για να μειώσετε την αιθάλη στο τζάκι, ρίξτε μια χούφτα αλάτι πάνω στις φλόγες στο τζάκι σας, όχι μόνο θα παράγουν αρκετά ζωηρές κίτρινες φλόγες, αλλά θα βοηθήσει να μειωθεί η αιθάλη στην καπνοδόχο και θα βελτιώσει η ροή του αέρα.

6. Για να κρατήσετε το γάλα φρέσκο. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στο χαρτοκιβώτιο με το φρέσκο γάλα, κλείστε το στόμιο κλειστό και ανακινείστε για να αναμειχθεί.

7. Ο αρωματικός καφές που έχει μια πικρή γεύση μπορεί να βελτιωθεί πολύ με μια πρέζα αλάτι, το οποίο θα ενισχύσει επίσης τη γεύση.

8. Για να διώξετε το πρήξιμο από τα μάτια σας, βάλτε μια πρέζα αλάτι σε ζεστό νερό και εφαρμόστε στις πρησμένες περιοχές γύρω από τα μάτια σας με ένα βαμβάκι. Το αλάτι θα διώξει την υγρασία και θα σφίξει το δέρμα.

9. Για να λάμψει το δέρμα σας, κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις, με ένα μείγμα από αλάτι και ελαιόλαδο, αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία στο δέρμα σας, το ελαιόλαδο ενυδατώνει και το αλάτι διώχνει μακριά τα νεκρά κύτταρα.
---------------------------
Πηγή:  neadiatrofis.gr 
----------------------------------------