Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Περί κατάργησης δρομολογίου "Βιτσέντζος Κορνάρος"

Με ειλικρινή έκπληξη διάβασα σήμερα το δελτίο τύπου της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων "Αγιος Μύρων" και τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας κα Αιγαίου προς τον κ. Ιωάννη Γλυτσό.

Αναρωτιέμαι λοιπόν εάν και κατά πόσον επικοινωνεί ο κ. υπουργός με τον υπ' αυτόν τμήμα του υπουργείου του  ΥΝΑ/ΔΟΣ Β' το οποίο στις 30/10/2013 ενέκρινε τσ δρομολόγια του "Βιτσέντζος Κορνάρος" μέχρι 28/8/2014, συμπεριλαμβανομενης της ακινησίας του έως τις 31/12/2013.

Εδώ κάτι είναι στραβό. ΄Η ο υπουργός ξέρει απλά και μόνο να γελάει με προσποιητά πλατειά χαμόγελα σαν γλάστρα τηλεοπτικού σώου, η απλά πετάει κοτσάνες και όπου δει ότι περνάνε εφαρμόζει "καναλική πολιτική" του "λαγού", την μόνη που γνωρίζει άριστα .

Αν πιάσει το κόλπο του "λαγού" τότε απλά το εφαρμόζει προσπαθώντας να εξοικονομήσει λίγο "ξύγκι" και να καλύψει την ουσιαστική του ανικανότητα σαν υπουργός ναυτιλίας.


Άκου λοιπόν "υπουργάκο", κληρονόμε πολιτικής καρέκλας:

Μεσά σε ελάχιστο διάστημα αποστέρησαν τα Κύθηρα απο εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, και αλλες χρήσιμες υπηρεσίες στο νησί, στέλνοντας τους φτωχούς νησιώτες είτε στον Πειραιά είτε στην Σπάρτη για ένα κολόχαρτο ή μια βεβαίωση.

Και στο τέλος σαν κερασάκι σε ξυνισμένη τούρτα έρχεσαι και πετάς "μπαλωθιές" αγνοώντας τις επικλήσεις του Δήμου, της εκκλησίας, των κάτοικων των Κυθηρων, της Νεάπολης και της Μονεμβασίας αλλά και όλου του τοπικού έντυπου και διαδικτυακού τύπου.

Ελπίζουμε οτι θα βγεις άμεσα και θα καθησυχάσεις τους πληττόμενους πολίτες και να μην γίνεις ΕΣΥ ο υπουργός που θα επιστρέψει το Αιγαίο στην Τουρκία, γιατί έτσι που το πας πόλυ λίγα νησιά πια θα έχουν επικοινωνία με Ελλάδα και οπώς έχω ξαναπεί, "Κάλο θα ήταν να διαβάσεις τις διατάξεις και τα ισχύοντα νομοθετήματα της Ε.Ε. περί Ευρωπαϊκών νησιών", ιδιάλλως κάντε τα ανεξάρτητα στο στυλ των Κέϋμαν να μην πληρώνουν και φόρους που επικαρπούνται μονο οι άρχοντες ενώ οι πληβείοι μόνο δίνουν....
-------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------------------