Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Διαδικασία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών Περιφερειών

Το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνέχεια της υπογραφής των Συμφώνων Αποδοχής Όρων Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων με τις Περιφέρειες, απέστειλε αναλυτική πρόταση χρηματοδότησης, ανά φορέα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η οποία ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 58.707.414,00 € και η πρώτη δόση στο ποσό των 20.547.595,00 €.

Προκειμένου να υλοποιηθεί η τελική φάση επιχορήγησης, η διαδικασία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων είναι η ακόλουθη:

·  Η επιχορήγηση θα πραγματοποιηθεί τμηματικά με αντίστοιχες αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών και θα αποδοθεί στους λογαριασμούς των Περιφερειών, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.

·  Οι Περιφέρειες με τη συνήθη διαδικασία πληρωμής, δηλαδή της έκδοσης Χρηματικών Ενταλμάτων, θα εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς τρίτους με ιεραρχικό τρόπο από τις παλιότερες στις νεότερες και σύμφωνα με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους, όπως αυτές προκύπτουν από το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων.

·  Οι Περιφέρειες έως την 15η ημέρα κάθε μήνα και μέχρι την συνολική απορρόφηση της εν λόγω επιχορήγησης, θα ενημερώνουν την αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠ.ΕΣ. για τις οφειλές που εξοφλήθηκαν, συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας τον πίνακα του παραρτήματος του παρόντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: econ.ota@ypes.gr. Κάθε πίνακας θα αποστέλλεται και ταχυδρομικώς και θα φέρει τις πρωτότυπες υπογραφές του Περιφερειάρχη ή Αντιπεριφερειάρχη, του Διευθυντή Οικονομικής Υπηρεσίας και του Προϊσταμένου Λογιστηρίου.

·  Η καταβολή της επόμενης δόσης θα πραγματοποιείται μετά την απορρόφηση των καταβληθέντων ποσών και την αποστολή του παραπάνω πίνακα στην αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠ.ΕΣ
----------------------
Πηγή: ypes.gr
----------------------