Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Καταδίκη τριών συνδικαλιστών της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. σε 6μηνη φυλάκιση!


Highslide JSΚαταδίκη σε εξάμηνη φυλάκιση πρότεινε ο Εισαγγελέας και αποφάσισε το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για τους τρεις συνδικαλιστές της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. -Αδαμόπουλο Νίκο,  Μέλος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, Καραγεώργου Βασιλική, Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής και πρώην μέλος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και Μαυρουδή Νίκου,  Συνδικαλιστή-μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας και εκλεγμένο μέλος του Δ΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Αθηνών- επειδή το 2007 στήριξαν θεσμικά και πραγματικά τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων τους στο Δήμο Ηρακλείου.

«Είναι απόφαση σταθμός, που έπειτα από 2 ώρες ακροαματική διαδικασία, χωρίς να προκύψει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο ή αξιόποινη πράξη -ούτε καν από τα στοιχεία και όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις ακόμη και του διοικητή του αστυνομικού τμήματος της περιοχής- πήρε αυτή την απόφαση» λένε οι τρεις συνδικαλιστές στην ανακοίνωσή τους, συνεχίζοντας, «είναι χαρακτηριστικό ότι πριν την απόφασή τους οι δικαστές ζήτησαν διακοπή της δίκης για μια ώρα. Στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας παραδέχτηκε, πως παρόλο που δεν  προκύπτουν εμφανή στοιχεία, θεώρησε πως και μόνο η παρουσία μας στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα σαν συνδικαλιστές, ασκεί ψυχολογική βία σε αυτούς που ήθελαν να εργαστούν και έτσι πρότεινε την καταδίκη μας».

«Είναι γελασμένοι αν θεωρούν πως με τις αποφάσεις τους θα μας φοβίσουν, θα μας τρομοκρατήσουν και θα κάμψουν τους αγώνες μας, τους αγώνες των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος. Με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος αν χρειαστεί, με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων μαζί με τους συναδέλφους μας. Το ποτάμι της οργής δεν γυρίζει πίσω ότι κι αν κάνουν… η ώρα της ανατροπής τους ζυγώνει» καταλήγει η ανακοίνωση.
--------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
--------------------